Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Florin Cazacu: 2.330 de persoane s-au vaccinat antiCOVID-19 la Brad. Nu au fost înregistrate reacții adverse grave!

Primarul Bradului a anunțat duminică seara statistica vaccinări din Brad în perioada 15 februarie – 4 aprilie.

„În Brad se desfășoară o activitate foarte intensă la centrul de vaccinare. În perioada 15 februarie – 4 aprilie au fost vaccinate peste 2.330 de persoane, peste 1.070 de persoane cu AstraZeneca, peste 1.200 cu Modernă și 30% dintre cei vaccinați au fost din alte județe Alba, Cluj, Sibiu, Timiș, Gorj și din București.

Activitatea decurge corespunzător, nu au fost înregistrate reacții adverse grave și sunt făcute foarte multe programări pentru perioada imediat următoare. Activitatea centrului vaccinare, vă reamintesc, este coordonată de către primăria municipiului Brad, de către administrația publică Locală, în colaborare, bineînțeles, cu cadrele medicale de la Spitalul Municipal Brad și se desfășoară zic eu în condiții optime. Încercăm să optimizăm activitatea acestui centru de vaccinare, eu sunt foarte mulțumit de modul cum își desfășoară activitatea asistentele medicale, registratorii medicali, medicii la acest centru de vaccinare și își fac datoria cu prisosință” a anunțat Florin Cazacu.

Primarul din Brad a explicat și rolul Spitalului Municipal Brad în lupta antiCOVID, la unitatea medicală urmând să se trateze cazurile ușoare de COVID-19

A apărut între timp, tot legat de această zonă a infecției COVID, a apărut ordinul ministrului sănătății numărul 434, publicat în Monitorul Oficial în data de 26 martie, prin care se aprobă Planul de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei de spitalelor care asigură asistență medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalului între nivelul de competență. A fost o necesitate ca mai multe spitale din România să intre în această luptă să zic antiCOVID, și Spitalul Municipal Brad a fost inclus în această listă, a spitalelor care organizează activitate pentru gestionarea cazurilor confirmate și suspecte de COVID-19, alături de alte spitale din județul Hunedoara. Spital Municipal Brad este un spital de linia 3, asigura anumite servicii pentru cazurile ușoare și cel mult medii. În momentul în care un pacient se prezintă în compartimentul de primiri urgențe și la medicul de familie și în urma testării rapide se constată că este infectat cu COVID-19, intră într-un circuit al tratării acestor cazuri. Poate fi tratat la domiciliu sau este tratat într-unul din paturile disponibile la Spitalul Municipal Brad. În cazul în care situația pacientului se agravează, este necesar a se găsi un loc la un spital care asigură asistență medicală la un nivel superior. De regulă se solicită pentru ATI și cum vă spuneam lista de așteptare este foarte lungă.

Avem în acest moment, la Spitalul Municipal Brad 20 de paturi pregătite pentru aceste cazuri. Este extrem de dificil să faci față unui număr mare de cazuri COVID în condițiile în care timp de un an de zile nu am tratat cazuri COVID la Brad. Au fost doar primite în compartimentul de primiri urgențe și au fost dirijate către spitale COVID. A existat o șansă în zona noastră și pentru faptul că sanatoriul TBC Brad a fost organizat pentru a gestiona aceste cazuri și ne-am văzut nevoiți să intervenim pentru a face unele lucrări de amenajare la secția infecțioase pentru a gestiona aceste cazuri COVID. Am încercat să asigurăm condiții pentru tratarea acestor cazuri, de asemenea sunt câteva paturi amenajate la Secția Chirurgie și sunt paturi din compartimentul de primiri urgențe” a mai anunțat Cazacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian