Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Primăria Arieșeni a lansat recent în SEAP o licitație pentru achiziționarea unui utilaj de intervenție UTV

articol publicat în aprilie 5, 2021

Primăria Arieșeni din județul Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziționarea unui unilaj de intervenție UTV.

Potrivit caietului de sarcini, utilajul achiziționat urmează să fie folosit atât pe timp de vară cât și pe timp de iarnă, pentru întreținerea drumurilor din comună și în cazul intervențiilor în situații de urgență.

Valoarea totală estimată este de 201.182,54 de lei. 

De ce este necesară această investiție?

Necesitatea și oportunitatea realizării investiei sunt susținute de mai mulți factori locali. Majoritatea drumurilor din comuna însumând cca 60 Km parțial asfaltate și parțial pietruite necesita întreținere permanenta.

Perioada de iarna în aceasta zona în comparație cu unele parti ale tarii este destul de lunga , cu ninsori abundente, grosimea stratului de zăpadă putant ajunge în unele ierni și la 1 metru, ceea ce face necesar o deszăpezire permanenta pentru asigurarea circulației pe aceasta perioada a anului.

Primăvara prin topirea cantităților de zăpadă șanțurile sunt colmatate deseori, ceea ce necesita intervenția prompta pentru prevenirea spălării drumurilor și accesul la zone greu accesibile tot timpul anului.

Pe perioada de vara pot apărea ploi torențiale sau perioade ploioase îndelungate cu ocazia cărora râurile și pârâurile ies din curs cauzând pagube serioase pe terenurile învecinate aferente sau chiar în intravilanul localității, astfel că dotări specifice de intervenție ar putea reduce semnificativ valoarea și dimensiunea pagubelor. Echipamentele propuse a fi achiziționate prin proiect vor deservi aceste activități prin mobilizarea și intervenție rapida, putând reduce dimensiunea pagubelor.

Toate aceste necesitați apărute la nivelul Comunei Arieșeni susțin oportunitatea achiziționării unor echipamente și dotări specifice de intervenție .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *