Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Se dărâmă vechiul pod de pe DJ 108C, din Văleni, comuna Călățele, pentru a se construi cel nou

articol publicat în aprilie 6, 2021

Consiliul Județean Cluj demarează demolarea podului ce traversează Valea Valcău din satul Văleni, comuna Călățele, în vederea construirii unui pod nou.

În prezent, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice extreme înregistrate în vara anului trecut și care au provocat degradări semnificative, podul nu mai îndeplinește condițiile optime de siguranță. În consecință, expertiza tehnică efectuată a stabilit necesitatea construirii, de la zero, a unui pod nou, capabil să asigure siguranță și confort circulației rutiere și pietonale.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Lucrările de regularizare a albiei au fost deja executate, începem demolarea și, imediat după, construcția noului pod. Vom verifica în permanență calitatea lucrărilor astfel încât podul să aibă o durată de exploatare cât mai mare”.

În acest context, pe perioada desfășurării lucrărilor de demolare a vechiului pod și de realizare a celui nou circulația rutieră pe acest sector de drum județean va fi temporar închisă,  începând de joi, 8 aprilie, până cel târziu în data de luni, 17 mai a.c.

Pe toată perioada desfășurării lucrărilor și a închiderii temporare a circulației rutiere publice pe acest sector, participanții la trafic vor putea folosi următoarele trasee de ocolire:

  • DN 1 – Huedin – DN 1R;
  • DN 1 (intersecție cu DJ 108C) – Mănăstireni – Râșca – DN 1R.

Accesul înspre localitatea Văleni se va realiza pe următoarele variante:

  • dinspre DN 1R: (DJ 108C) – Călata – Văleni (5 kilometri);
  • dinspre DN 1: (DJ 108C) – Mănăstireni – Văleni (9 kilometri).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *