Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(INTERVIU) Dorin Sorin David, despre PSD, PNL și USR aflate la guvernare: Va curge lapte pe Criș și miere pe Luncoi. Sub podul domnului Cazacu se vor amesteca

Apuseni Info la mai bine de șase luni de la alegerile locale oferă un interviu în exclusivitate cu Dorin Sorin David despre problemele brădenilor, politică și administrație.

Apuseni Info: La sfârșitul lunii, în viitoarea ședință a Consiliului Local Brad se va dezbate bugetul orașului pe anul 2021. Ne puteți preciza câteva linii directoare ale strategiei PER Brad pe acest buget?

Dorin Sorin David: Până în 2020, toate administrațiile din Brad s-au ocupat să machieze orașul, înfrumusețând zona centrală dar abandonând total de la satele aparținătoare, de exemplu Mesteacăn, Țărățel, Valea Brad și Ruda Brad, la alte zone din oraș, mai ales străzile din jurul Bradului, din pământ și piatră. Sunt probleme legate de apă, canalizare și drumuri. Suntem în secolul al XXI-lea, plătim taxe și impozite de municipiu dar calitatea vieții este la nivelul anului 1989. Nicio îmbunătățire, deci prioritatea numărul unu a bugetului pe 2021 ar trebuie să fie investiții în proiectele de dezvoltare și de infrastructură din oraș și din satele aparținătoare.

Nu în ultimul rând, vreau să atrag atenția că veșnica promisiunea electorală a primarului cu referire la un parc industrial în fosta clădire a Întreprinderii Miniere Țebea și a platoului aferent, ar trebui să se concretizeze în fonduri alocate din bugetul local pentru ecologizarea și pregătirea platformei, prin care se pot aduce investitori în oraș și implicit crearea unor noi locuri de muncă, unde la nivel de municipiu suntem deficitari.

Apuseni Info: La ultima ședință a Consiliului Local Brad, Apuseni Info a semnalat maniera rigidă de tratare a prezenței cetățenilor Bradului la ședințele de Consiliul Local. Rămâne bătută în cuie această decizie referitoare la depunerea unei cereri pentru prezența brădenilor la ședința legislativului local?

Dorin Sorin David: Da pentru primar! Rămâne bătută în cuie din perspectiva inițiatorului, a domnului primar Florin Cazacu. Nu și pentru opoziție, eu și colegii mei ne vom lupta și vom face un proiect de hotărâre prin care vom solicita să scoatem acel paragraf care condiționează drepturile brădenilor. Sper ca acest proiect să aibă suportul și celorlalți consilieri pentru a îndrepta această greșeală.

Apuseni Info: Cum evaluați situația politică de la Brad?

Dorin Sorin David: Este o situația atipică, de neînțeles. La nivel național avem o guvernare PNL – USR iar la nivel local, o alianță PSD – PNL. Sub o formă sau alta toate aceste partide sunt la guvernare. În mod normal Bradul ar trebui să înflorească cu trei partide aflate la guvernare: PSD, PNL și USR. PER Brad rămâne în opoziție și monitorizează îndeplinirea promisiunilor PSD, PNL și USR.

Apuseni Info: Vorbiți de o adevărată „binecuvântare” pentru oraș cu atâtea partide aflate la guvernare, sub o formă sau alta. Ce câștigă concret brădenii din asta?

Dorin Sorin David: Bună întrebare, în ultimul ciclu electoral PSD conducea Bradul și România de la intrare până la ieșirea din țară și am sperat că totuși și pe Crișul Alb va curge laptele banilor din proiectele PNDL. Din păcate a curs doar jale și banii guvernamentali au fost mai puțini decât în Crișcior sau Ribița.

Acum PNL are premier, USR poate poate ajuta Bradul prin miniștrii săi – transport și fonduri europene. Cine știe poate ne fac o surpriză plăcută. Poate va curge lapte pe Criș și miere pe Luncoi și poate se vor amesteca sub podul proiectat al domnului Cazacu de pe strada Horea. Sigur ar da bunăstarea mult dorită.

Lăsând gluma de o parte, așteptăm fonduri pe filiera PSD de la Consiliu Județean, bani pe filiera guvernamentală PNL și USR și fonduri europene promise de actuala administrație.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *