Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Dorin Gligor la PSD? Ce vor face aleșii Pro România din Hunedoara?

articol publicat în aprilie 11, 2021

PSD Hunedoara a obținut rezultate senzaționale în 2020, câștigând ambele competiții electorale, atât la locale cât și la parlamentare, actualul președinte al Consiliului Județean Hunedoara demonstrându-și abilitățile politice și electorale: La vot pentru consilierii județeni, PSD a obținut 72.314 de voturi iar ALIANȚA PNL-UDMR-PNȚCD 30.907 voturi, umilința și mai mare pentru candidatul dreptei fiind la competiția pentru președinte, unde Adrian David, chiar și cu suportul USR Plus, a adunat 38.406 de voturi, față de Nistor care a scos 71.052 de voturi.

Interesant este că la consilierii județeni, nu USR Plus s-a clasat pe locul al treilea, ci Pro România cu 15.072 de voturi, față de formațiunile lui Barna și Cioloș care împreună au obținut 9.819 voturi.

Prin urmare, succesul PSD de la locale a fost acompaniat și de un rezultat bun al Pro România și de o campanie bună făcută de Dacian Ciodaru, chiar dacă era dificil să se ridice la calibrul primilor doi candidați.

Cele mai recente discuții dintre președintele PRO România și actuala conducere a PSD, cu care are Ponta o comunicare bună, oarecum au tranșat soarta unui partid care în acest moment este în derivă: ori sub forma unei alianțe, ori prin dizolvarea Pro România în PSD. Sub o formă sau alta aleșii Pro România din toată țara se vor lua la braț cu colegii lor din PSD, mai ales că după multe calcule, anul 2024 poate fi extrem de productiv electoral pentru PSD.

Dacă în cazul fostului deputat Sorin Marica, a primarului din Simeria, Emil Ioan Rîsteiu și a fostului lider al TSD Hunedoara, Dacian Ciodaru, revenirea la PSD nu este una tocmai roz, având în vedere relațiile mai vechi dintre aceștia și conducerea PSD Hunedoara, consilierul județean Dorin Gligor pare a avea ușa mai larg deschisă pentru o venire în cadrul taberei social-democrate.

Fost președinte al PDL Hunedoara, fost președinte al Consiliului Județean, fost Prefect și subprefect, Dorin Gligor este unul dintre liderii partidelor de dreapta care au dominat ultimii cincisprezece ani județul Hunedoara, sigur, nu la nivelul lui Mircea Moloț dar imediat aproape, însă astăzi nu ar mai fi primit cu brațele deschise în PNL Hunedoara, formațiune intrată în zodia vechililor liberali cu pedigree.

Brădeanul Dorin Gligor poate fi un as bun pentru PSD Hunedoara în perspectiva alegerilor din 2024, mai ales că după o guvernare grea, mulți primari liberali vor dori să beneficieze de căldura PNDL-urile PSDiste, pe care Laurențiu Nistor le-a gestionat mai mereu cu măiestrie iar Dorin Gligor, cunoscând bine județul și mai ales politicienii locali, poate fi extrem de util în jocurile de putere.

Prin urmare, o decizie de la centru, poate un protocol între PSD și Pro România, îi va aduce aproape de PSD, din nou, pe Sorin Marica, Emil Ioan Rîsteiu și Dacian Ciodaru dar poate cu un pas mai în față pe Dorin Gligor care niciodată nu a avut o relație rea cu actualul leadership al PSD Hunedoara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *