Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Iustin Cionca: Șantierul drumului județean Pâncota-Târnova-Buteni este un furnicar! Avem zeci de utilaje pe drum!

articol publicat în aprilie 11, 2021

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a anunțat recent că șantierul drumului județean Pâncota-Târnova-Buteni este un furnicar și că pe drum sunt zeci de utilaje.

„Șantierul drumului județean Pâncota-Târnova-Buteni este un furnicar! Zeci de utilaje au fost scoase în teren de constructor, pentru grăbirea lucrărilor. În timp ce au început, de luni, asfaltările pe tronsonul Cuied-Luguzău, se lucrează foarte intens pe restul traseului. Stratul de asfalt așternut între Cuied și Luguzău are grosimea de 7 cm.

Profitându-se de faptul că ploaia nu a pornit astăzi, în ciuda previziunilor meteo, s-a lucrat la decopertare, săpătură pentru blocaj km 3+500-4+250 (ultimul tronson de infrastructură), nivelare și compactare gropi de împrumut și de depozitare a pământului din săpături, reprofilare, compactări și pregătire pentru asfaltare km 11+ 800 -9+200 (intrarea în Cuied).

Au fost remediate și porțiunile de teren afectate de precipitațiile puternice din toamna anului trecut.
Constructorul a declarat că încearcă finalizarea lucrării până la sfârșitul anului, dar am cerut ca înaintea vitezei să se pună accentul pe calitate.

Ne dorim cu toții ca lucrarea să fie finalizată, dar în primul rând ne dorim o lucrare de calitate, care să reziste câțiva ani fără nicio intervenție. De aceea, am cerut constructorului atenție, fiindcă nu vreau ca graba să strice treaba.

Drumul județean Pâncota-Târnova-Buteni este realizat de Consiliul Județean Arad din fonduri europene. Așa cum anunțam, Consiliul Județean Arad modernizează tot drumul de la Arad la Moneasa, prin Horia-Șiria-Pâncota-Târnova-Buteni-Sebiș, ajungând în Moneasa și mergând încă 4 km, pe fostul drum forestier, până la limita județului Bihor. Valoarea totală a investiției este de aprox. 160 milioane lei (33,5 milioane euro), iar lungimea tronsonului modernizat este de peste 90 km! a anunțat Iustin Cionca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *