Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Mihai Curteanu: Istoria are o ghenă, unde veți fi aruncați de către generațiile care vor urma

articol publicat în septembrie 25, 2021

Lăsând la o parte furia pe care o simți, în momentul în care vezi cum niște oameni aflați în suferință sunt „mutați” în miez de noapte precum mobila dintr-un apartament, dintr-un spital pentru că așa a decis un inapt iar dreptul lor la demnitate fiind considerat un moft, asta după ce concetățeni de-ai noștri ard prin spitale sau mor pe capete pe la terapie intensivă legați de pat, să ceri demisia cuiva cred că ar fi mult prea puțin pentru modul cum s-au raportat vis-à-vis de populație în acest an în care am fost greu încercați.

Astfel că, mă simt nevoit să le expun un mod de abordare dintr-un spital, dintr-o țară a cărui nume nu contează, unde un grup de medici și asistente au creat pentru bolnavii aflați în stare critică la terapie intensivă un sistem pe care l-au denumit mâna lui Dumnezeu.

Știu poate v-ați gândi la un sistem complex, ei bine este vorba despre două mănuşi chirurgicale umplute cu apă caldă și care cuprind mâna bolnavului, astfel încât acesta are impresia că cineva îl ține de mână tot timpul, creându-i astfel o stare de confort și siguranță.

Acele cadre medicale (oameni mai presus de orice) au cuprins în modul lor de relaționare cu pacientul și partea sentimentală nu doar actul medical în sine.

Morala este una extrem de simplă, înainte de toate cu toții suntem oameni, cu trăiri, sentimente, dureri și vulnerabilități, nu doar simple cifre într-o statistică de pe biroul unui funcționar.

În locul acelor oameni aflați în suferință puteam fi noi, părinții sau copiii noștri sau chiar ai lor (ai celor care astăzi aprobă direct sau tacit aceste practici)

Istoria are o ghenă, unde veți fi aruncați de către generațiile care vor urma și unde veți avea o companie destul de impresionantă ce-i drept formată tot din personaje care la un anumit moment dat se considerau invincibili.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *