Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Tabăra de escaladă, de nivel intermediar, în perla Crișului Repede, Șuncuiuș

articol publicat în aprilie 11, 2021

Clubul Alpin Roman Filiala Cluj organizează în intervalul 12 – 16 mai o tabăra de escaladă, de nivel intermediar, în perla Crișului Repede, Șuncuiuș.

  • Perioada: 12-16 mai 2021
  • Locul: Șuncuiuș
  • Număr maxim de participanți: 8 (minim 5)

„Gradul de dificultate a turei: mediu – tabăra se adresează celor care s-au cățărat cel puțin 6a (VI+) redpoint (cățărat cap, la stâncă, la liber) și care vor să se cațere mai mult și să cunoască cateva metode de progresie în acest sport, să prindă mai multă încredere în forțele proprii și să își îmbunătățească abilitățile și cunoștințele necesare în practicarea escaladei” au prezentat organizatorii gradul de dificultate.

Prezentarea taberei

Localitatea Șuncuiuș, situată în defileul Crișului Repede se bucură de multe faleze de escaladă pe o suprafață relativ mică. Chiar dacă tipul de rocă este același – calcar, experiența va fi diferită în funcție de zona aleasă: unele faleze oferă trasee cu față căzută, altele sunt surplombate, unele necesită mai multă fortă, altele mai degrabă flexibilitate.

„Zona aceasta este una de suflet pentru membrii Clubului Alpin Român deoarece la una dintre falezele de acolo – Pereții Gri – clubul a organizat CAR Climbing fest în 2013, un festival de escaladă la care au participat cățărători din toată țara, ocazie cu care s-au deschis multe linii noi. (foto de la festival aici https://www.facebook.com/CARClimbFest/photos/… )

Pentru a vă face o idee în legătură cu zonele de escaladă de la Șuncuiuș, puteți accesa link-ul următor: https://www.climbromania.com/Masiv.aspx?ID_Masiv=151. Vom merge si la alte faleze nu doar la Peretii Gri, cum ar fi La Fisuri, La Terase, Valea Mișidului, etc” arată în descrierea taberei, cei de la Clubul Alpin Roman Filiala Cluj.

Cine este vedeta taberei?

Mihnea Prundeanu, ghid certificat IFMGA și AGMR, membru al Clubului Alpin Român, alături de care a descoperit pasiunea verticalelor, oferă ghidaj montan și cursuri pe tot parcursul anului, în țară sau în Alpi, atât pentru activități de iarnă, cât și în sezonul estival.

„În cadrul acestei tabere își propune, sub forma unui program de “coaching”să ne prezinte câteva strategii de abordare a traseelor de escaladă în funcție de înclinația stâncii (față căzută/verticală/surplombată) morfologia traseului sau lungimea sa, cum sa imbunatatim controlul asupra fricii de cădere. Vom pune în practica două abordări diferite de a catara un traseu de escalada (la vedere, și a aborda un “proiect), vom pune în valoare avantajele acestora și cât de mult ne ajuta în evolutia personala în acest sport. Vom pune în valoare și importanța escaladei la sala in evolutia escaladei la stanca, iar pe parcursul taberei Mihnea ne va oferi feed-back și va adapta sesiunile de cățărare în funcție de nivelul și de nevoile participanților” se arată în prezentarea activităților lui Mihnea.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre Mihnea, puteți accesa site-ul lui aici: https://mihneaprundeanu.com/

Echipament necesar:

▪️ Rucsac de minim 40L
▪️ coardă dinamică de min 60m, una la două persoane
▪️ 15 bucle echipate (un set la două persoane)
▪️ ham de escaladă
▪️ espadrile
▪️ dispozitiv de filat
▪️ săculeț de Magneziu
▪️ cască
▪️ 1-2 verigi rapide
▪️ pufoaică, căciulă, mânuși, buff
▪️ pantaloni, hanorac, bluze, tricouri,
▪️ lanternă frontală
▪️ trusă de igienă personală
▪️ recipient de apă
▪️ trusă de prim-ajutor
▪️ ochelari de soare, cremă cu protecție solară

  • Taxa de participare:
  • 750 de lei/persoană pentru membrii CAR
  • 900 de lei pentru persoane din afara CAR
  • prețul include coaching și instructaj pentru cele 5 zile,
  • nu include cazare, masă și transport pentru participanți

Modalități de înscriere: https://forms.gle/2dnc9T6DYcsbYDmY7
DL înscrieri: 15 aprilie
Te vom anunța în 16 aprilie dacă ai fost selectat pentru a participa în această tabără, urmând ca până în 20 aprilie să achiți avansul de 50% din taxa de participare pentru a-ți rezerva locul.
Organizatorul turei: Aida Tincu, tincuaida@gmail.com, tel: 0749033491

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *