Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Semnează și tu petiția: STOP exportului de masă lemnoasă!

articol publicat în aprilie 12, 2021

Grupul Civic Diaspora Europeană și Partidul Diaspora Unita fac o petiție către Președintele României, Parlamentul României și Guvernul României prin care cer interzicerea totală a exportului de materie primă lemnoasă,bușteni sau cherestea!

„În România se exploatează milioane de metri cubi de masă lemnoasă, care nu intră în circuitul de producție național, ci iau calea exportului, reprezentând materie primă de calitate pentru industriile de profil din alte state.

Astfel, exportul să fie permis numai în condițiile în care masa lemnoasă capătă o valoarea adăugată semnificativă, fiind permis exportul de furnir, panouri din lemn, parchet ambalat în panouri, elemente de tâmplărie și dulgherie, ambalaje din lemn, mobilă și alte produse finite din lemn.

Această măsură nu contravine dreptului comunitar, în condițiile în care agenții economici interesați de masa lemnoasă din România au libertatea de a face investiții de profil în România și a produce în condiții de eficiență economică la noi în țară, utilizând, în condițiile legii, masa lemnoasă din România.

Avem nevoie de sprijinul tuturor pentru a transforma această petiție în proiect de lege!” se arată în textul petiției.

Pentru a semna petiția, CLICK AICI!

10 thoughts on “Semnează și tu petiția: STOP exportului de masă lemnoasă!

 1. Mai Romani Incetati cu defrisarea padurilor cei ce de3friseaza sunt Romini de ai nostri nu vin straini sa o taie ci ai nostri o taie sa o dea la straini

 2. Mai Romani Incetati cu defrisarea padurilor cei ce defriseaza sunt Romani de ai nostri niste escroci criminali nu vin straini sa o taie ci ai nostri o taie sa o dea la straini

 3. Trebuie să și plantăm, nu doar sa defrișăm! Trebuie oprit transportul lemnului în afara țării.

  1. Pentru a opri distrugerea pădurilor

 4. Opriti taierea padurilor! Sunt aerul nostru care ne v a lipsi foarte curand. Politicieni romani, opriti macelul padurilor Romaniei!Voi o puteti face, facandu va datoria, facand o lege care sa opreasca DEFINITIV defrisarile. Voi puteti face o lege care sa opreasca defrisarile. Sper doar ca vreti sa faceti aceasta binecuvantata lege.

 5. Taifas Vasilica spune:

  Suntem datori fiecare dintre noi sa protejam padurea, mediul inconjurator . Semnez pentru oprirea taierii padurilor si a interzicerii exportului.

 6. Paraschiv spune:

  Haideți sa încercam sa salvam ce a mai rămas ca de ani de zile se taie haotic fără sa se pună nimic in loc . Semnez.

 7. Maria lacramioara spune:

  Sunt împotriva exportului lemnos.

 8. Marius Magheru spune:

  In loc sa vindem produse finite, vindem materia prima, cereale, lemn si altele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *