Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Marius Ciota: Huedinul ocupă un rușinos loc 59 pe județ la alocarea de fonduri pentru bunuri și servicii alocate unităților de învățământ

articol publicat în aprilie 14, 2021

Interesantă intervenție a consilierului USR Plus Marius Ciota pe tema burselor școlare, însă ce ne-a atras atenția este acest loc incredibil de pe care-l ocupă orașul Huedin la capitolul `alocarea de fonduri pentru bunuri și servicii alocate unităților de învățământ`, conform consilierului local, locul 59 pe județ din 81 de localități (orașe și comune).

Revenind la burse, care a fost intervenția consilierului Ciota?

„A fost ședință de consiliu local și bineînțeles au fost aprobate toate proiectele aflate pe ordinea de zi.

Mi-am permis să ridic problema burselor școlare. Am spus că bursele pe care le oferă Primăria și Consiliul Local Huedin sunt prea mici făcând comparație cu alte localități. Este pentru prima dată de la apariția legii (anul 2011) când toți elevii care au medii peste 8,50 primesc bursă de studiu conform prevederilor legale.

Am propus să existe o diferențiere a acestor burse, pentru elevii care au medii mai mari cuantumul burselor să fie și el mai mare. De asemenea am propus ca bursele sociale (pentru elevii bolnavi, orfani, cu situație financiară precară) să fie mai mari pentru a preveni abandonul școlar.

Știați că anul acesta autoritățile publice locale nu au alocat bani pentru bursele sociale? (Cuantumul bursei este de 100 lei bani oferiți de Guvernul României iar Primăria și Consiliul Local Huedin au oferit…zero lei).

Afirmația unui director din cadrul aparatului de specialitate a primarului “NENOROCITELE ACESTEA DE BURSE” . . . te lasă fără replică.

Domnul primar a încercat să mă convingă că bani pentru școli se pot aloca doar pentru burse, transport și investiții. Total neadevărat, bani se pot aloca și pentru bunuri și servicii. Huedinul ocupă un rușinos loc 59 pe județ la alocarea de fonduri pentru bunuri și servicii alocate unităților de învățământ.

Cred că nu greșesc afirmând că manipularea, aroganța, ironia și superioritatea au fost ridicate la rang de virtute în ședințele de consiliu local, de majoritatea PNL+UDMR.

Până să devină strategie de cucerire a puterii și de păstrare a ei, manipulate s-a insinuat în administrația locală print tot felul de practici: omisiunea, dezinformarea, știri false, adevăruri parțiale, contra-realitati, false competențe, campanii de înșelare a vigilenței.

Toate acestea au condus la ce avem azi, o comunitate resemnată și sufocată, dar funcționând manipulată ca în elementul ei cel mai natural. Dacă am investi în educație am fi mai greu de manipulat, mai greu mințit” a explicat Ciota expunerea sa în ședința de Consiliu Local.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *