Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Voicu Ienci: Maurul USR PLUS si-a facut datoria. Maurul poate sa plece

articol publicat în septembrie 25, 2021

La inceputul lui martie 2021 maurul isi indeplinea datoria, publica lista centrelor de vaccinare a personalului cu statut special si a familiilor acestora -MAI, MAPN, servicii. Dintr-o singura miscare, comunitatea intelligence-ului romanesc primea o lovitura comparabila cu defectiunea Pacepa din iulie 1978.

Orice minte intreaga intelege ca, raportat la gradul de penetrare al societatii si institutiilor de catre structuri de informatii straine, o asfel de informatie devenita publica permitea identificarea rapida a clientilor centrelor respective, desconspira retele si structuri construite in ani de munca, identifica autori si fapte din trecutul mai mult sau mai putin indepartat, punea in pericol viata unor oameni a caror munca discreta servea siguranta nationala.

Cui i-a folosit un astfel de dezastru informational? In primul rand tuturor structurilor de informatii adversare institutiilor a caror angajati s-au vaccinat acolo. De asemenea, putea folosi unor „fosti” aflati in conflict cu „actualii” in functie, orice destructurare folosind slabirii puterii „actualilor” si pregatirii revenirii la butoane a „fostilor”.

Maurul s-a prezentat bine infipt in functie si in miezul evenimentelor. O luare de pozitie transanta din partea presedintelui (ar fi fost, in primul rand, prin natura functiei, datoria lui sa o faca) nu a venit. Singura reactie oarecum la obiect a venit din partea ministrului de interne, primul ministru preferand sa ramana intr-o zona ambigua de declaratii. Bineinteles, in numele prezervarii coalitiei de guvernare, cu toate protestele din PNL, batista a fost aruncata pe tambal elegant, alte evenimente s-au derulat cu rapiditate, opinia publica a uitat.

A urmat scandalul evacuarii spitalului Foisor, succedat la cateva zile de tragedia de la sectia mobila ATI a spitalului Victor Babes. Maurul s-a demonstrat incompetent tamaie, a tinut prima pagina a presei, cu gafe incredibile si memorabile, cu greseli logistice si atitudini reprobabile, toate parca facute dinadins sa presurizeze butelia sociala si sa constituie motiv personal de plecare.

Izbavirea lui si a noastra sa produs. Maurul pleaca azi cu coada intre picioare dintr-un minister in care nu a facut altceva decat sa detoneze nucleara de la inceputul lui martie.

Sa fi fost destul de tari „fostii” incat sa il mentina suficient pentru ca atentia sa se abata de la misiunea principala la gafele de final si ceea ce a contat sa se astupe cu uitare? Sa fi reusit „actualii” sa il debarce pentru vina sa principala? In ambele cazuri devine evident ca razboaiele reale se poarta la un nivel subteran si difuz, din care razbesc la suprafata doar crampeie, indicii  pe care mass media, in loc sa le dezvolte, sa teasa broderia rupta a adevarului, le acopera si destrama si mai tare.

Incompetent irecuperabil sau doar disimulat, maurul si-a facut datoria. Maurul poate sa plece.

1 thought on “(OPINIE) Voicu Ienci: Maurul USR PLUS si-a facut datoria. Maurul poate sa plece

  1. Ioana Bena spune:

    Apuseni Info, o intrebare: personajul asta plat si lipsit de idei si orizont, pre numele lui voicu ienci, este abonatul Dvs. la (OPINIE)? Va faceti de ris. Parerea mea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *