Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Cristian Dan Pasca: „Singurul mod de a dezvolta din punct de vedere economic și nu numai Câmpeniul este turismul”

articol publicat în aprilie 16, 2021

Primarul din Câmpeni, Cristian Dan Pasca, prezent la emisiunea „Fapte și Vorbe”, la Alba Carolina TV, a făcut mai multe anunțuri despre activitatea administrației locale, proiecte și mai ales despre viitorul capitalei Țării Moților.

Primarul din Câmpeni a precizat că singurul mod de a dezvolta din punct de vedere economic și nu numai Câmpeniul este turismul: „Am ajuns la concluzia că singurul mod de a dezvolta din punct de vedere economic și nu numai Câmpeniul este turismul. Turismul și serviciile, gândind ca orașul Câmpeni să fie ca o baza logistică pentru localitățile turistice din amonte de Câmpeni.

Conform statisticilor anual tranzitează Câmpeniul între 60.000 și 80.000 de mașini pe an. Făcut un calcul matematic, 60.000 de mașini, mergem cu numărul mic, înmulțit cu trei persoane în mașină înseamnă undeva la 180.000 de persoane care dacă le-am face să rămână o noapte în Câmpeni și să putem avea logistica necesară ar însemna împărțit la 2, 90.000 de camere ori 100 RON camera pe noapte, sunt niște sume astronomice 9 milioane de lei, persoane care și mănâncă se mai duc încă 50 RON, bani care până la urmă s-ar întoarce la bugetul local” a precizat primarul din Câmpeni la Alba Carolina TV.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *