Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO-LIVE) Se votează bugetul Bradului: Țipete, jigniri, dictatură și comportament ca la ușa cortului!

Un spectacol ieftin se desfășoară astăzi în ședința Consiliului Local al Municipiului Brad cu țipete, jigniri, dictatură, comportament ca la ușa cortului.

Totul a început de la faptul că Executivul a șicanat printr-o discuție inutilă dreptul opoziției de a depune amendamente, un fapt absolut de neînțeles în contextul în care executivul are o majoritate consistentă în legislativul local.

O discuție absolut stupidă, în contextul în care, în București, CONSILIERII PSD DEPUN AMENDAMENTE iar în Cluj-Napoca, consilierii USR Plus DEPUN AMENDAMENTE în spiritul democrației și a bunului simț. Doar în Brad, cultul personalității nu lasă loc valorilor și principiilor democratice care ar trebui să guverneze ședințele de Consiliu Local.

UPDATE. Editorialistul Apuseni Info – Voicu Ienci: Circ degeaba în CL. Domnule primar, nu aveți dreptate!

„Domnul primar înoată prin legislație ca rața prin apă, nu lasă să se prindă nimic de dumnealui, decât ceea ce îi convine și îi dă viteză înainte. Da, primarul este ordonator principal de credite și întocmește proiectul de buget local, dar acesta devine PROIECT, la dispoziția Consiliului Local pentru dezbatere sau AMENDARE, procedura adoptării bugetului neavând, din acest punct de vedere caracter special și derogatoriu. Proiectul de buget e ca oricare alt proiect, e dezbătut și poate fi amendat prin propuneri de amendamente. Odată adoptat, chiar cu amendamente, hotărârea de Consiliu Local de adoptare a bugetului devine legea pentru ordonatorul principal de credite – primarul, acesta fiind ținut să execute bugetul AȘA CUM ACESTA A FOST VOTAT, CU AMENDAMENTE SAU FĂRĂ. USR și PER au avut dreptate, amendamentele lor au fost conforme cu legea și posibile în baza legii. Personal, le consider și parțial pertinente” a comentat Voicu Ienci telenovela amendamentelor.

1 thought on “(VIDEO-LIVE) Se votează bugetul Bradului: Țipete, jigniri, dictatură și comportament ca la ușa cortului!

  1. Pai dupa ce mai exista CL? Ca se pare ca Cacazacu e tot ce trebuie, el paseaza,el centreaza,el da cu capu, restul sunt spectatori.Bine ca a picat comunismul :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian