Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Moții cu taragoturile din Scărișoara, inima Munții Apuseni, au fost senzaționali la Romanii au Talent!

articol publicat în aprilie 20, 2021

Ciprian și Teodor Vârciu doi taragoniști din comuna Scărișoara, inima Munții Apuseni, au fost senzaționali la Romanii au talent.

„Teodor și Ciprian sunt tată și fiu, vin din Scărișoara, Alba și sunt pasionați de muzică. Ei dețin o gospodărie mare, ocupația de bază fiind creșterea animalelor. Ca să aducă mai mulți bani în familie, Teodor și Ciprian cântă la evenimente private. Muzica este cea mai dragă moștenire a lor. Bunicul știa să cânte cu vocea, din frunză și la bucium, iar această tradiție s-a transmis din tată în fiu.

Sunt recunoscuți în zonă drept formația Toiuț și sunt chemați deseori la nunți și cumetrii. Au colaborat cu Dumitru Fărcaș și spun că au învățat multe de la maestru.

Ciprian a terminat Conservatorul în Cluj, secția pedagogie muzicală și se gândește să se facă profesor de muzică în satul natal” au descris cei de la Romanii au talent prestația celor doi moți

Interpretarea lor, pe scena ”Românii au talent”, i-a cucerit pe jurați. ”Când a început cântecul eu deja mă uitam peste munți, peste văi…, a spus Smiley”

1 thought on “Moții cu taragoturile din Scărișoara, inima Munții Apuseni, au fost senzaționali la Romanii au Talent!

  1. Cimpeanu spune:

    Taragoturi…poate TARAGOATE, inculților!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *