Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) Natalia Intotero: Care este stadiul suplimentării numărului de angajați pentru gestionarea cetăților dacice?

articol publicat în aprilie 20, 2021

La finalul lunii martie, deputatul de Brad, Natalia Intotero a formulat o întrebare ministrului culturii, cu privire la suplimentarea numărului de angajați pentru gestionarea cetăților dacice.

„Întrebarea avea o bază pertinentă. Promisiunile făcute de ministrul culturii, de Guvernul României, care a evaluat necesitatea suplimentării numărului de angajați pentru buna gestionare a cetăților dacice, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr.244/2020 privind regimul juridic al Cetăților dacice din Munții Orăștiei.

Din păcate, răspunsul primit ieri în Plenul Camerei Deputaților, formulat de Ministerul Culturii și prezentat de secretarul de stat, domnul Istvan Demeter, poate fi numit simplu: sofism. Ministerul de resort nu a adus clarificări în ceea ce privește stadiul în care se află demersul pentru suplimentarea numărului de angajați ai cetăților.

Lipsa de acțiune a reprezentanților executivului amână implementarea unitară a unei legi atât de așteptate pentru hunedoreni și nu numai. În timp ce declarațiile lor curg, restaurarea cetăților dacice, consemnate în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, se amână din lipsă de personal și din cauza lipsei de interes a guvernanților” a declarat deputatul social-democrat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *