Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Primarul din Abrud: Munții Apuseni și Abrudul se pot dezvolta mai bine printr-un nou drum, un DRUM EXPRES!

articol publicat în aprilie 22, 2021

Primarul din Abrud, Cristian Albu, prezent în emisiunea „Fapte și Vorbe”, la Alba Carolina TV, alături de Cosmin Pleșa, consilierul primarului, a precizat că repararea a peste 100 de km de drum, pe DN 75 și DN 74, din anii trecuți, a fost necesară, însă pentru o dezvoltare durabilă a zonei, este nevoie de un drum nou, de un DRUM EXPRES.

„Delegația care a venit din zona noastră la Marea Unire din 1918 a avut un document și un manuscris pe care l-a pus pe masă la mai mari vremii și spunea problemele reale ale zone Munților Apuseni și prima problemă reală a fost infrastructura, drumurile proaste, drumuri de pământ, drumuri șerpuite, drumuri care până la urmă nu duc nicăieri, nu duc spre zonele dezvoltate ale țării și aceleași probleme le avem și astăzi, drumurile, aceleași drumuri de atunci, DN 74 și DN 75.

Până la urmă, administrația și partidul pe care-l reprezint a avut anumite investiții anii trecuți aicea, nu putem să nu le recunoaștem, pentru că a fost un strat de asfalt pus pe aproape o sută de kilometri dar până la urmă nu rezolvă problema decât parțial, drumurile ar trebui să fie gândite altfel. Și acele drumuri expres de care se discută, știți că erau erau niște idei plecate chiar de la Consiliu Județean pentru un drum expres. Să știți că este necesar un drum expres, să construiești alt drum, nu mai poți veni pe același drum care nu mai are capacitatea să preia traficul și dacă-l reabilitezi în fiecare an. Ai până la urmă costuri foarte mari și aceleași probleme, trebuie să vii cu alte variante de drum și pe zona noastră. Eu cred că un drum expres, nu putem vorbi de autostradă dar și un drum la patru benzi la standarde europene poate să fie gândit la un moment dat și făcut în zonă. Altfel nu ne dezvoltăm.

M-am interesat și am discutat cu domnul director din Alba Iulia, de la drumurile naționale, cu domnul Hondola și l-am întrebat ce probleme ar fi, de reabilitare a drumurilor respective și noi nu ne mai încadrăm pe standardele actuale, că dacă am venit pe standard european, să facem și parapeți ar trebuie să expropriem pe cei care se află în imediata apropiere a drumului și nu mai putem să venim astăzi cu astfel de proiecte, costurile ar fi enorme. Mai bine vi cu altă variantă de drum, prin alte locuri. Știți că la munte fiecare cetățean și-a făcut gardul până la marginea șoselei și unele construcții ilegale făcute acolo, în timp s-au legalizat pentru că chichițele legii au fost speculate de oameni” a precizat edilul din Abrud, în emisiunea „Fapte și Vorbe”, de la Alba Carolina TV.

3 thoughts on “Primarul din Abrud: Munții Apuseni și Abrudul se pot dezvolta mai bine printr-un nou drum, un DRUM EXPRES!

  1. Naghi Stefan spune:

    Trebuie votul oamenilor din zona…!!!!

  2. Totul despre drumuri. Nimic despre gropile de gunoi care alimentează în fiecare an Ariesul cu plastic .

    1. Este incredibil de multa mizerie (plastic) pe tot cursul raului Aries.
      O tara de primitivi

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *