Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Marius Ciota: Bordurile din Huedin, de pe DN1 E60, sunt adevărate obstacole și fac traversarea extrem de grea și chiar periculoasă

articol publicat în aprilie 24, 2021

Consilierul local USR Plus, Marius Ciota, atrage atenția că bordurile din Huedin, de pe DN1 E60, sunt adevărate obstacole și fac traversarea extrem de grea și chiar periculoasă mai ales pentru părinții care își plimbă copii cu cărucioarele.

„În prezent orice părinte care vrea să traverseze drumul E60/DN1 în zona centrală trebuie să sară cu căruciorul peste borduri. Aceste borduri sunt adevărate obstacole și fac traversarea extrem de grea și chiar periculoasă.

Nu vreau să îmi imaginez situația pentru persoanele cu dizabilități, în cărucioare cu rotile.

La întâlnirile avute în ultimele săptămâni cu factorii de decizie, am cerut Primăriei Orașului Huedin să reamenajeze aceste treceri pentru pietoni și aducerea lor la un standard decent pentru a putea traversa în siguranță strada.

Mă bucur că autoritățile au înțeles și că încearcă remedierea problemelor sesizate și discutate, dar . . . modul în care se fac aceste lucrări este total lipsit de profesionalism și legalitate.

  • De ce nu s-au amenajat aceste treceri de la început?
  • Cine plătește de două ori această lucrare?
  • De ce trebuie să ne batem joc de banii cetățenilor?

DA, este ilegal să nu ai rampă de trecere între trotuar și carosabil!

IV.3.1 (5) La joncțiunea între carosabil și rampă de acces pietonală nu trebuie să existe diferență de nivel mai mare de 2 cm. Această diferență maximă de 2 cm va fi realizată cu muchie teșită sau rotunjită.

IV.4.1 (3) Toate trecerile de pietoni vor fi amenajate cu rampe de acces pietonale între trotuar și carosabil.

Îmi doresc ca aceste mici îmbunătățiri propuse să ne facă viața mai ușoară. Vreau ca Huedinul să fie un oraș mai prietenos pentru copii, părinți și bunici, vrem trotuare și piste pentru biciclete decente (fără gropi, curate, fără mașini parcate), treceri de pietoni marcate” a apreciat consilierul Marius Ciota, situația bordurile din Huedin, de pe DN1 E60.

Propunerea lui Marius Ciota.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *