Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) S-a votat bugetul Abrudului: Câți bani sunt destinați spitalului pentru lemne și alte investiții?

articol publicat în aprilie 24, 2021

Consilierii orașului Abrud au votat în această săptămână bugetul urbei pentru anul 2021, subiectul alocării de fonduri pentru spital, în speța achiziției de lemne, fiind deschis de fostul edil, Nicolae Simina.

„În primul rând, la spital, suma aceea mi se pare foarte mică, 50.000 de lei, în condițiile în care știm că lemne sunt cum sunt aș fi vrut să se dea mai mulți bani în prima parte a anului, știți cum e vorba, iarna car și vara sanie, să se poată face achiziția de lemne, să nu avem situația neplăcută în care să avem lemne verzi, mai stricăm și centralele, deci măcar 50.000 de lei eu zic că s-ar putea face, acuma la început, oricum o să mai primească bani la rectificări, sunt convins de acest lucru dar am văzut că ați dat la serviciul public 240.000. Eu zic că ați putea să luați din trimestrul patru de la serviciul public, oricum vom găsi banii să-i punem la loc astfel încât să se dea la spital 100.000 acuma a intervenit Simina.

Ulterior, primarul Albu a explicat că în prealabil a discutat cu conducerea spitalului despre fondurile alocate achiziției de lemne și a reamintit de suma de 500.000 lei repartizată de Guvernul României, pentru investiții, Spitalului Orășenesc Abrud.

„Am avut discuții cu conducerea spitalului, am convenit de comun acord ca cheltuielile să fie anul acesta cei 500.000 lei care au venit ca destinație specifică din partea bugetului de stat, acei bani se duc direct la capitolul investiții și din discuțiile cu conducerea spitalului am identificat acolo partea cu cofinanțare și de plăți pentru obiectivul pe care-l avem în aprobare, îi obiectivul cu finanțare europeană – de extindere și reabilitate a ambulatoriului.

Deci, acei bani sunt prevăzuți pentru așa ceva, sunt prevăzuți la capitolul transferuri, sunt cei 500.000 de lei, Am mai pus 50.000 de lei acuma, în primă fază, pentru că din discuțiile cu ei și din ce am aprobat în Consiliul Local am stabilit să le dăm noi 400 de metri cub pe cheltuiala noastră și ei să plătească transportul pentru că nu am aprobat să fie plătit și transportul. Am aprobat doar să le dăm lemn cu titlul gratuit și din ce s-a convenit cu ei și în consiliul de administrație au zis că-i suficient deocamdată până la o eventuală rectificare bugetară, acei 50.000 să-și plătească cheltuielile curente” a explicat suma, Cristian Albu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *