Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Marcel Tuhuț, apel către parlamentarii din Apuseni: Moții să primească reducere la lemne, până va fi introdus gazul!

Deputatul Radu Tuhuț a făcut astăzi un apel public către toți deputații și senatorii din județele Alba, Cluj, Bihor, Hunedoara și Arad, să susțină ca locuitorii din Munții Apuseni să primească reducere la lemnele de foc până la introducerea gazului metan în această zonă.

„Am convingerea fermă și sinceră că locuitorii din Munții Apuseni trebuie să primească reducere la lemnele de foc până la introducerea gazului metan în această zonă.

Pentru realizarea acestui deziderat am nevoie de sprijinul tuturor deputaților și senatorilor, din județele Alba, Cluj, Bihor, Hunedoara și Arad, care consideră că îi reprezintă pe moți în Parlamentul României și vor să muncească pentru ei, nu doar să le ceară voturile o dată la patru ani.

La începutul anului, alături de senatorul Călin Matieș, am depus un amendament asupra Legii proiectului bugetului de stat pe anul 2021 pentru introducerea gazului în Munții Apuseni. Acesta, din păcate, nu a fost adoptat și m-am văzut nevoit să găsesc alte variante pentru a reprezenta interesele oamenilor.

Am ales să depun un amendament asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Apuseni și Rezervația Biosferei ”Delta Dunării” în vederea acordării unei reduceri de 50% pentru lemnele de foc necesare încălzirii locuinței în sezonul rece. Votarea amendamentului s-a amânat, iar dacă rezultatul votului nu va fi favorabil voi continua implementarea proiectului, sub alte forme prevăzute de lege.

În paralel, am continuat demersurile prin depunerea unei interpelări pentru introducerea gazului metan, la Ministerul Energiei, prin intermediul căreia i-am cerut domnului ministru să spună public dacă are în vedere finanțarea extinderii rețelei de gaze naturale în Munții Apuseni prin Planul Național de Redresare și Reziliență. I-am transmis domnului ministru că voi continua acțiunile pentru introducerea gazului metan în Munții Apuseni, dar până atunci este normal ca familiile care nu beneficiază de el să aibă reducere la lemnele de foc!

Indiferent care vor fi răspunsurile primite, am convingerea că dacă toți parlamentarii din Alba, Cluj, Bihor, Hunedoara și Arad – județe pe teritoriul cărora se întind Munții Apuseni – vom forma o echipă, vom obține reducere de 50% pentru 15 metri cubi de lemne de foc (necesare încălzirii pe timpul sezonului rece: perioada octombrie – aprilie). Voi lua legătura cu ei după Sărbătorile Pascale și sper ca interesul cetățeanului să învingă orice orgoliu politic!

Spre deosebire de ceilalți oameni, care au domiciliul la șes, localnicii din Apuseni nu pot opta între încălzirea locuinței cu gaz sau cu lemne. Să ținem cont că foarte multe localități de aici se află pe lista Zonelor Montane Defavorizate, locurile de muncă lipsesc, iar salariile și pensiile sunt mici. Casele lor, însă, sunt înconjurate de lemne de foc – care se regenerează ușor – de pe urma cărora trebuie să beneficieze!”, a declarat deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț.

1 thought on “Marcel Tuhuț, apel către parlamentarii din Apuseni: Moții să primească reducere la lemne, până va fi introdus gazul!

  1. Este bună ideea însă ar trebui ca acest apel să vizeze mult mai multe nevoi a motilor.
    Ex . Drumul Campeni -Turda, locuri de munca, spitalele dotate corespunzător și deschise cele închise și multe alte nevoi spuse în campanii și uitate apoi.
    Toate aceste lipsuri îi fac pe oamenii din zona să plece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian