Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Prejudiciu de aproximativ 1.000.000 RON la CARITAS de Brad

articol publicat în aprilie 27, 2021

Surse judiciare au precizat pentru Apuseni Info că aproximativ 700 de cetățeni din Brad și comunele limitrofe ar fi jucat la CARITAS de Brad, mulți dintre aceștia fiind păgubiți de organizatorii jocului de tip piramidal iar prejudiciul estimat în acest moment al cercetării este în valoare de aproximativ 1.000.000 RON.

„Foarte mulți păgubiți provin din comuna Bucureșci unde nimeni nu se aștepta ca anumite oficialități să gireze pentru această escrocherie. Exceptând Bradul, mulți păgubiți sunt și din comunele Crișcior și Luncoiu de Jos” a precizat sursa judiciară.

Vă reamintim, în data de 13.04.2021 s-au efectuat percheziții domiciliare la cinci locații de pe raza municipiului Brad și comunei Crișcior, Jud. Hunedoara, cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Hunedoara şi Poliției Municipiului Brad-Biroul de Investigații Criminale.

Ulterior, pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia este înregistrat dosarul penal nr. 222/P/2021 în care se efectuează urmărirea penală față de șapte suspecți cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de înşelăciune prev. de art. 244 alin. 1 şi alin. 2 C.pen. şi desfăşurarea, fără drept, de activităţi dintre cele prevăzute de art. 5 alin 1, precum şi începerea desfăşurării activităţilor specifice unei instituţii de credit fără a obţine autorizaţia potrivit prevederilor art. 10 alin 1, prev. de art. 410 alin. 1 din O.U.G. nr. 99/2006.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *