Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

CERT Rescue: Nu se intră cu mașina în albiile râurilor decât dacă drumul de acces trece pe acolo

Salvatorii de la CERT Rescue au readus aminte astăzi celor care rămân blocați în Apuseni, că voluntarii CERT TRANSILVANIA si CERT RESCUE nu au atribuții de a salva mașini off-road blocate în Rezervații Naturale și Arii protejate!

„O dată cu creșterea numărului pasionaților de offroad și a posesorilor de mașini 4×4, au crescut și problemele cauzate de nerespectarea restricțiilor privind accesul în rezervații naturale și arii protejate și de conservare.

CERT-Transilvania, prin divizia CERT RESCUE dorește să realizeze atât o delimitare clară a acțiunilor organizației și a modului în care membrii practică offroad-ul și intervențiile, cât și o recapitulare concretă a regulilor de acces.

Indiferent dacă este vorba despre mașinile CERT sau despre alte mașini 4×4, accesul în rezervații se poate face exclusiv cu acordul autorităților administrative și doar în situații excepționale.

Toate intervențiile in rezervații și în zone de conservare trebuie anunțate atât Jandarmeriei cât și administrațiilor.

Numărul limitat de panouri de informare nu constituie o scuză – despre orice zonă se pot găsi informații pe internet.

În celelalte zone de tranzit, indiferent dacă este vorba despre fonduri forestiere, de vânătoare sau proprietăți private, se poate intra doar cu acord.

Nu se intră cu mașina în albiile râurilor decât dacă drumul de acces trece pe acolo. Nu se iese de pe drum in zona de vegetație” au anunțat cei de la CERT Rescue.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian