Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Adrian Avarvarei: Apreciez eforturile activiștilor. Nu toți sunt hipsteri ecologiști rupți de realitate

articol publicat în septembrie 25, 2021  

Deși am făcut de mișto de mai multe ori de activiști, vreau să vă zic că avem nevoie de ei. Chiar dacă uneori au idei exagerate, faptul că există aduce un echilibru necesar în spațiul public.

Clujul, de exemplu, este un oraș în care s-a construit destul de urât în ultimii 31 de ani, iar dacă n-ar exista oameni care să se opună abuzurilor, nu s-ar schimba nimic. Noua tendință a autorităților, de a aduce orașul mai aprope de nevoile oamenilor, nu a apărut din senin, din bunătatea unor politicieni, ci datorită presiunii societății civile.

Când dezvoltatorii imobiliari, prieteni ai politicienilor, vin cu proiecte nocive, iar activiștii se opun total, se poate ajunge la o cale de mijloc bună pentru toată lumea. Iar fără acest conflict, multe lucruri care se fac nici nu ar deveni cunoscute pentru restul cetățenilor.

Deci să știți că apreciez eforturile activiștilor. Nu toți sunt hipsteri ecologiști rupți de realitate, la fel cum nu toți politicienii sunt incompetenți sau vânduți. Când se pot auzi liber toate părerile, sunt șanse mai mari să luăm decizii mai bune pentru noi toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *