Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Unde începe școala în județul Bihor, în ce formă? În Vașcău, Aleșd și Ștei este SCENARIUL GALBEN!

articol publicat în mai 4, 2021

Ministerul Educaţiei a anunţat, marţi, scenariile de funcţionare în fiecare localitate din România. Trebuie reamintit că şcoala va începe miercuri, 5 mai, dar elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a sunt în vacanţă până pe 10 mai.

În Bihor, 55 de unităţi administrativ-teritoriale au rata de infectare peste 1 la mie, ceea ce înseamnă că pot merge fizic la grădiniţă şi la şcoală doar preşcolarii, elevii din clasele primare şi anii terminali.

Apuseni Info vă prezintă în principal situația localităților din zona de Apuseni a Bihorului.

Printre cele 55 de UAT-uri care sunt în scenariul „galben” se numără și MAI MULTE LOCALITĂȚI DIN ZONA DE MUNTE A JUDEȚULUI BIHOR: Vașcău, Aleșd, Ștei, Rieni, Căpâlna, Dobrești, Bratca, Oșorhei, Cărpinet, Popești, Ceica, Criștioru de Jos, Hidișelu de Sus, Brusturi, Lugașu de Jos, Borod, Finiș, Budureasa, Remetea și Drăgănești.

În județul Bihor din totalul de 714 unităţi de învăţământ din judeţ, 188 funcționează în scenariul verde iar 526 în scenariul galben.

Ce prevede scenariu – verde pentru cele 188 unităţi de învăţământ din judeţ?

Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie

Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Lista cu cele două tipuri de scenarii:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *