Miron Cozma, la Denise Rifai: Puteam să-l fac pastă de mici pe Ceaușescu dacă vroiam în `77! Eram vedetă în `77!

articol publicat în mai 26, 2021

Prezent la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D Romania, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a declarat că în 1977 l-a sechestrat pe Ceaușescu la greva minerilor și că putea să-l facă pastă de mici pe Ceaușescu dacă vroia.

„În `77, repet, aveam șapte ani ca DJ. Ați înțeles? Deci eu eram deja un fel de semizeu în șapte orașe. Aveam ziua și orașul că erau șapte orașe. Eu eram liderul minerilor, dacă nu eram, nu puteam să-l sechestrez, în prima etapă l-am sechestrat pe Constantin Băbălău, ministrul minelor, după aceea pe Ilie Verdeț, primul-ministru și l-am băgat în puțul Ștefan la minus 550 și pe 2 august l-am sechestrat pe Ceaușescu, iar Ceaușescu a trecut printre bodyguarzii mei, aveam vreo 2.000! Pardon? Puteam să-l fac pastă de mici pe Ceaușescu dacă vroiam în `77. Repet, deci eu eram vedetă în `77, aveam șapte ani ca DJ când am termina facultatea” a declarat fostul lider al minerilor la Kanal D.

Greva minerilor din 1-3 august 1977, în Valea Jiului a fost o revoltă împotriva înaspririi conditiilor de muncă și de viață, nu a avut un caracter politic împotriva PCR sau împotriva lui Nicolae Ceausescu.

Pentru a vedea emisiunea, click aici!

 33,454 vizualizări

3 thoughts on “Miron Cozma, la Denise Rifai: Puteam să-l fac pastă de mici pe Ceaușescu dacă vroiam în `77! Eram vedetă în `77!

  1. Miron Cosma minte ca un ordinar,in sensul ca in 1977 nu stia nimeni de el,iar greva s-a declansat la Aninoasa si apoi a cuprins toata Valea,problema fiind modificarea Legii pensiilor.Toti minerii s-au adunat la Lupeni la chemarea unui miner de la Paroseni,pe numele lui,Constantin DOBRE,care si-a asumat responsabilitatea de organizator al intregii greve. Era deja venit la Lupeni,Ilie Verdet,caruia minerii ii cereau in mod imperativ sa-l cheme pe Nicolae Ceausescu si intr-un moment de suparare l-au inchis pe Verdet la poarta 2 de la Lupeni.A doua zi a venit Ceausescu,care a fost urcat tot pe ghereta portii 2,de unde a purtat dialogul cu minerii,Dobre fiind acela care ii prezenta lista de revendicari.Repet,de Cosma nu se auzise la acea data in Valea Jiului.Minte ori de cate ori are ocazia,asumandu-si tot felul de activitai/actiuni inventate de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *