Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare pe drumul județean 103H Bologa – Săcuieu

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de așternere a covorului asfaltic executate pe drumul județean 103H Bologa – Săcuieu.

În ansamblu, lucrările de întreținere vizează un sector în lungime de 12,25 kilometri, cuprins între km 0+000 și km 12+250. Din cei 12,25 km, sectorul în lungime de cca. 9 kilometri cuprins între km 3+300 și km 12+250 a fost complet asfaltat.

În contextul finalizării lucrărilor de asfaltare, de pe acest sector de drum au fost extrase carote, de către un laborator specializat, în vederea verificării calităţii stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi consistenţei acestuia.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Sunt lucrări extrem de importante întrucât acest drum asigură o legătură rapidă şi extrem de facilă între drumul național DN1, prin localitatea Bologa, a cărei cetate a fost complet restaurată și redeschisă recent spre vizitare, şi drumul județean 108C care traversează zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor. DJ 103H scurtează în mod considerabil un traseu care necesita folosirea DN1, din localitatea Bologa până la Huedin, apoi a drumului național DN1 R, de la Huedin până în localitatea Călata, şi a drumului județean 108C, pe direcția Călata – Mărgău – Scrind”.

Pentru completa finalizare a lucrărilor de întreținere în perioada imediat următoare vor mai fi executate o serie de operațiuni constând în realizarea de acostamente, de șanțuri și de timpane, înlocuirea și montarea de podețe la drumurile laterale, amenajarea drumurilor laterale, curățarea șanțurilor betonate, montarea de parapeți, ridicarea la cote a căminelor carosabile existente, defrișări, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *