Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(PETIȚIE) Opriți ilegalitățile în gestionarea câinilor fără stăpân!

articol publicat în iunie 5, 2021

Asociatia Kola Kariola ne invită să susținem printr-o semnătură, petiția: „Opriti ilegalitatile in gestionarea cainilor fara stapan – Petitieonline.com

Catre: Guvernul Romaniei

In atentia: Ministerului de Interne

Solicitam Corpului de Control al Prim-Ministrului verificarea, la nivel national, a modului in care Institutiile Prefectului, prin reprezentantii lor, si-au indeplinit sarcinile si atributiile prevazute de lege. Este vorba despre actele administrative ilegale, incheiate de autoritatile publice locale prin incalcarea dispozitiilor Legii speciale in materie, respectiv OUG 155/2001.

Sesizati in repetate randuri, reprezentantii Institutiilor Prefectului la nivel national, de cele mai multe ori nu au dat curs solicitarilor sau au incercat, prin masurile luate, sa acopere ilegalitatea acestor acte administrative.

Toate aceste activitati desfasurate in baza acestor acte administrative supuse controlului de legalitate Institutiilor Prefectului au avut ca efect imediat cheltuirea ilegala a fondurilor publice in sume nejustificat de mari.

Prefectii, la nivelul institutiilor pe care le reprezinta, au considerat ca astfel de actiuni de anulare a acestor acte administrative, consumatoare de fonduri publice nejustificat de mari, ar aduce un grav „prejudiciu” imaginii Primariei, Primarului sau a reprezentantilor UAT-urilor (primari, consilieri judeteni samd.), fapt ce s-ar repercuta asupra „fondurilor” consumate de acestia in campaniile electorale.

Prin astfel de contracte au fost prejudiciate bugetele locale, motiv pentru care, in acest moment, foarte multe primarii se afla in faliment nedeclarat.

Privind ilegalitatea unor contracte de prestari servicii, concesionare, Hotarari de Consiliu local si judetean in baza carora activitatea este una prohibita Legii speciale in materie, respectiv OUG 155/2001 republicata, au fost sesizate urmatoarele institutii ale Prefectului:

 • Institutia Prefectului Timis (privind contractele cu Danyflor SA)
 • Hunedoara (Asociatia Serviciul Judetean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân)
 • Ilfov (contracte de prestari servicii cu SC Vet Evolution SRL, B&G Total Express SRL, SC Felina Vet SRL sau hotarari de aderare la Asociatia ASPA Ivets)
 • Calarasi (Fundulea – SC Felina Vet SRL)
 • Prahova (contracte de prestari servicii cu CMVI Herescu Emilia si SC Alextib SRL – devenita SC Veterimed SRL, Consiliul Judetean Prahova)
 • Dambovita (CMVI Herescu Emilia, SC Alextib SRL– devenita SC Veterimed SRL, etc.)
 • Botosani (SC Trioconstruct SRL)
 • Braila (ASPA Ivets SRL)
 • Constanta (SC Puppy Vet SRL, SC Continental Removal SRL, SC Luceafarul SRL, SC Green Life Recycling SRL, Asociatia Dog Life, SC Felina Vet SRL, Asociatia ASPA Ivets)
 • Vaslui (ASPA Ivets/Felina Vet SRL, Asociatia Sprijina Cainii)
 • Teleorman (Serviciul Sanitar Veterinar SRL)
 • Mures (Biss Dog SRL)
 • Giurgiu (Asociatia ASPA Ivets/SC Felina Vet SRL)

Solicitam Guvernului Romaniei prin Corpul de Control si Corpul de Control al Ministrului de Interne sa dispuna verificari si tragerea la raspundere a reprezentantilor statului, respectiv Prefectii, care nu au inteles ca legea mai trebuie si respectata si aplicata.

Singura institutie care a dat curs cu operativitate sesizarilor noastre a fost Institutia Prefectului Olt si, partial, Institutia Prefectului Dambovita.

Pentru verificarile respective va stam la dispozitie cu detalii cu privire la societati, contracte, hotarari de consiliu si practica judiciara in materie obtinuta personal.

Asteptam sa ne comunicati rezultatul verificarilor si masurilor luate.

Opriti ilegalitatile in gestionarea cainilor fara stapan – Petitieonline.com

19 thoughts on “(PETIȚIE) Opriți ilegalitățile în gestionarea câinilor fără stăpân!

 1. Nina Barcov spune:

  E o rusine ce se intampla acum in Romania
  in ceea ce privește protectia bietelor suflete care nu au cerut să vină pe lume!
  Nimeni nu plătește pentru asasinatele care au loc.
  DE CE?

 2. Dobrea Antonela spune:

  Cica am intrat in comunitatea europeana dar suntem mai incuiati si rai decat filipinezii sau africanii?!Nu avem respect pentru nici o forma de viata.Rusine!!!Suntem o rusine pentru Europa….De asta ne
  batjocoresc toti….

 3. LA CE SA VINA TURIȘTI IN TARA NOASTRA SA VADA NUMAI HINGHERI SI ANIMALE MOARTE CHINUITE DE HINGHERI PE TOATE STRĂZILE, TARA NOASTRĂ A AJUNS O TARA PLINA DE HINGHERI CRIMINALI CRIMINALI, TREBUIE STOPATA LEGEA URGENT

 4. Carmen Voinescu spune:

  Nu avem nevoie de hingheri, ci de un serviciu de asistenta pentru animalele fara stapan.
  Cainii fara stapan sunt una din multele mosteniri ale perioadei comuniste, perpetuata apoi datorita unei gestionari defectuoase a situatiei, din neglijenta, incompetenta, profit si cruzime.
  Este cazul sa se schimbe acesta situatie!!

 5. Varga Laura spune:

  Trebuie stopata legea , animalele , sufletele fara stapan trebuie ajutate nu omorate , responsabili vor plati in lumea de apoi , legea carmei .

 6. Popa Ioana spune:

  animalele trebuie ajutate nu omorate !!!

 7. Rodica Tincu spune:

  Trebuie să trăiască! 🙏😥

 8. Protejati animalele cu si fara stapani ! Hai sa nu mai fim noi „animale” !

 9. Sunt suflete mai frumoase decât mulți dintre oameni

  1. Opriti inegalitătile in gestionarea câinilor fară stăpân 😢

 10. Furtuna Paraschiva spune:

  Animalutele trebuie tratate ca pe orice fiinta si este responsabilitatea omului, sa le ușureze viata!❤…

 11. MIHĂESCU spune:

  If…..dece nu avem suflet si pentru aceste animalute care nu au nici o vina că s’au născut….tot oamenii sunt VINOVATI

 12. Rus Rodica spune:

  Stop maltratărilor și uciderilor cîinilor fără stăpîn

 13. Drgomir Nicoleta spune:

  Opriti afacerea la nivel national cu acordul guvernului in uciderea animalelor si furtul banului public,program national de sterilizare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *