Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Parastas și candele aprinse pentru învățătorii din Huedin în Catedrala Moților din Huedin

articol publicat în iunie 6, 2021

La inițiativa Asociației Actived 2013 Huedin, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Huedin, Liceul Tehnologic Vlădeasa și Liceul Teoretic Octavian Goga, Ziua Învățătorului a fost omagiată în Huedin prin oficierea unui parastas în memoria cadrelor didactice trecute le cele veșnice.

„Slujba Parastasului a fost săvârșită în Catedrala Moților din Huedin, de către părintele Dan Lupuțan – protopopul Huedinului, și de părintele Tudor Petrovici, în prezența cadrelor didactice și a elevilor.

La finalul slujbei, protopopul de Huedin, parintele Dan Lupuțan, le-a vorbit celor prezenți despre importanța acestei zile, felicitându-i pe organizatori pentru faptul că au implinit o datorie creștinescă, în concordanță cu Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul.

Au luat cuvântul și profesorii Gheorghe Sobec și Cristian Filip, care au evidențiat seminificația acestei zile.

Proiectul educativ RESPECT ÎNVĂȚĂTORULE a avut ca obiectiv general aducerea unui pios omagiu și veșnică recunoștință cadrelor didactice decedate.

În curtea Catedralei Moților, cei prezenți au depus flori și candele la mormântul protopopului martir Aurel Munteanu, fost cadru didactic.

Flori și candele au fost depuse la mormântul protopopului Dorel Pușcaș, din curtea Protopopiatului Ortodox Huedin, fost cadru didactic, precum și la peste 60 de morminte ale cadrelor didactice, aflate în cimitirul orașului Huedin” a anunțat Protopopiatul Ortodox Huedin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *