Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Salvamont-Salvaspeo Bihor a organizat la început de vară o pregătire şi un exerciţiu de salvare în zona Roşia din Bihor

articol publicat în iunie 7, 2021

Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor a organizat la începutul lunii iunie un stagiu de pregătire şi un exerciţiu de salvare in zona Roşia din Judeţul Bihor.

„Stagiul de pregătire pentru salvatorii montani s-a desfăsurat sâmbăta pe Valea Cuţilor şi în cadrul acestuia s-au exersat tehnici de coardă folosite in salvarea montană, metode de decroşare a unui accidentat de pe via ferrata si s-au efectuat câteva teste de funcţionare şi rezistenţă a echipamentului specific folosit in parcurgerea acestui tip de traseu.

Duminică, salvatorii montani si speologi bihoreni alături de mai mulţi medici din cadrul UPU-SMURD Bihor au realizat un exerciţiu de salvare a unui accidentat intr-o zonă de abrupt stâncos după un plan minuţios elaborat, traseul de evacuare finalizându-se cu o spectaculoasă tiroliană in faţa cascadei artificiale din Cheile Lazurilor.

Obiectivul principal al acestor activităţi este pregătirea continuă a salvatorilor montani şi creşterea calităţii actului de salvare, in contextul unui interes tot mai mare al turiştilor pentru zona montană bihoreană” au anunțat cei de la Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *