Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Nicolae Grigoraș, ambasadorul Țării Zarandului și al Bradului la Festivalul Național „Regina Sânzienelor”

articol publicat în iunie 8, 2021

Festivalul Național „Regina Sânzienelor”, ediția a VII-a, va avea loc, în perioada 19-20 iunie 2021, în Bucovina, la Suceava.

Noutatea din acest an a consacratului festival este prezența a peste 40 de „ambasadori” în „Regatul Sânzienelor”, „oameni care păstrează viu spiritul acestui ținut de basm”. Este vorba de persoane cunoscute din toată România, dar și de peste hotare, care prin tot ceea ce fac păstrează și transmit mai departe tradițiile zonei pe care o reprezintă.

Nicolae Grigoraș, coregraful Ansamblului ”Doina Crișului” al Casei de Cultură a Municipiului Brad din anul 1993, va fi ambasadorul Țării Zarandului și al Bradului la Festivalul Național „Regina Sânzienelor”.

Festivalul Național Regina Sânzienelor l-a selectat ca ambasador pe Nicolae Grigoraș, pentru CV-ul cultural de excepție: „Activitatea coregrafică de peste 45 de ani a lui Nicolae Grigoraș valorifică atât tezaurul folcloric moțesc, concretizat prin dansurile specifice zonei ( țarini, învârtite și hațegane), cât și jocurile din alte zone etnofolclorice, reușind să prezinte spectaculos multitudinea manifestărilor spirituale și culturale ale locuitorilor acestor plaiuri românești”.

sursă video: Festivalul Național Regina Sânzienelor


Înființat în anul 1961, Ansamblul Folcloric „Doina Crișului” Brad s-a impus pe scenele naționale și internaționale ca un mesager adevărat al cântului și dansului popular românesc.

Ansamblu a încântat publicul din țară și de peste hotare, din țări precum Rusia, Franța, Belgia, Serbia, Ungaria, Italia, Macedonia etc., obținând numeroase premii pe măsura frumuseții și autenticității dansului tradițional ardelenesc pe care l-a ridicat la rang de artă.

sursă foto: Daniel Stanc
sursă foto: Cazacu Florin
sursă foto: Cazacu Florin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *