Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Cu cine merge PNL Alba în finala liberală: Orban sau Cîțu? Cum vor juca Mircea Hava, Ion Dumitrel și Florin Roman?

sursă foto: opiniatransilvana.ro

articol publicat în iunie 10, 2021

Pe cât de mare este filiala PNL Alba și pe cât de extraordinare au fost rezultatele filialei din 2004 încoace, pe atât de diversificate sunt și simpatiile liderilor din Alba în finala liberală Ludovic Orban – Florin Cîțu.

La prima vedere, cuvântul lui Mircea Hava pare în continuare greu în organizație, însă voci precum Ion Dumitrel și deputatul Florin Roman pot deturna susținerea declarată a lui Hava pentru Orban, spre tabăra Cîțu.

Hava, categoric inițial pro Orban, după anunțul candidaturii lui Cîțu „organizația hotărăște”.

Înainte să-și anunțe Florin Cîțu candidatura, Hava a fost vehement pro Orban.  Invitat la Puterea Știrilor, de la psnews.ro Mircea Hava, președintele PNL Alba, a anunțat că el s-a aflat printre cei care au făcut campanie la primele alegeri ale lui Ludovic Orban, în 2017, și „nu se va întoarce din drum acum”.

„Lucrurile se reglează în interiorul partidului. Dacă vă spun că îl susțin (n.r – pe Ludovic Orban) este ok. Dacă vă spun că nu îl susțin o să fie câțiva puțini care se bucură. Cei care mă cunosc pe mine știu că sunt un om care nu prea schimb caii în timpul mersului. Niciodată nu am fi putut să facem ceea ce s-a făcut la Alba, dacă nu eram o echipă în care aveam lideri, oameni, fiecare își știa culoarul pe care se duce. Eu am făcut campanie la primele alegeri ale lui Ludovic Orban. Vă dați seama că nu pot să mă întorc acum. Pentru ce? Că îmi spune cineva ceva?

Eu știu aceste lucruri pentru că le-am trăit, sunt în interior și știu ce înseamnă. Restul sunt foarte multe povești. Îmi pare rău că și pe domnul Cîțu îl iau și îl bagă acolo. Mâine poate, cine știe, o să apară că vreau și eu. Eu o să văd cine va candida, dar dacă Ludovic Orban își dorește, eu o să merg în continuare cu el. Nu am făcut lucruri rele până acum și sper să putem face lucruri bune în continuare. Echipa se clădește, se întărește. Da, îl susțin pe Ludovic Orban pentru un nou mandat”, a declarat Mircea Hava.

Ulterior, după anunțul candidaturii lui Cîțu, mai exact astăzi, Hava și-a nuanțat discursul anunțând consultări în filială: „Opțiunea pentru conducerea centrală a partidului va fi opțiunea membrilor PNL Alba, chibzuită și justă.

Așa cum este normal, din partea unei organizații județene, vom avea o poziție clară cu privire la susținerea unui candidat pentru funcția de președinte al partidului, iar această poziție va fi stabilită în mod statutar, de către membri și organele de conducere ale partidului. Vocea fiecărui membru este ascultată, însă decizia aparține, așa cum este democratic, unei majorități.

Ca președinte al PNL Alba voi duce, la București, mesajul și decizia unei organizații întregi, nu frânturi de interese subiective. Filiala Alba e, dacă vreți, o mașină ale cărei numere de înmatriculare încep cu AB, nicidecum cu inițialele din buletin ale lui X, Y sau Z. Ar fi anormal să nu avem opinii, să nu le exprimăm, dar rezultatul final se va baza pe principiul unității, chiar și în diversitate. Adică, indiferent de cine va câștiga se poate baza pe munca noastră, cu implicare și spirit de echipă. Desigur, organizația PNL Alba va avea un mesaj clar și ferm și vă garantez că acesta va fi cunoscut după ce vom cântări temeinic și drept opțiunile care există și, mai ales, după ce vom fi trecut prin etapele alegerilor la nivel județean”.

Deputatul Florin Roman, fostul lider de grup al PNL, categoric în tabăra Cîțu.

Deputatul liberal Florin Roman, vicepreședinte PNL, a lansat recent un atac la adresa președintelui partidului, Ludovic Orban, pe care îl compară cu Adrian Năstase și Liviu Dragnea: „Vom avea competiție în PNL, iar asta e un lucru bun. Chiar dacă cineva și-ar fi dorit sa fie candidat unic. Sindromul Ceaușescu mai bântuie încă și ultimii mohicani, ai unei generații de politicieni fără scrupule!

Va fi o competiție in care lupta se dă între trecut și viitor, între dezamăgire și speranță. Pentru că va fi o lupta! Pe care nu și-au dorit-o liberalii ce iubesc cu adevărat partidul, ci cei care vorbesc public de democratie, apoi pun mâna pe telefon și își amenință colegii. Lucrurile sunt simple: până și retrograzii din PSD s-au lepădat de Nastase și Dragnea. Iar PNL are nevoie de un suflu nou în 2024!

Cât despre suferințe și trădări vom avea timp sa mai vorbim. În interiorul partidului! La fel și despre costurile unor blaturi personale, care au dat câștig de cauza doar unor liberali, ce se dau azi victime și îndrăznesc sa vorbească in numele întregului PNL. În timp ce își puneau țuțerii în funcții și îi păstrau de pesediști și aldisti, în opoziție… dar la guvernare! În timp ce dădeau orice la noii parteneri de guvernare, pentru a scăpa de liberali cu încredere, ca fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. În timp ce primarii erau trădați, prin cedarea tuturor așilor din structura guvernului, necesari in dezvoltare locală.

Un PNL fără oameni ca Emil Boc, Gheorghe Flutur, Ilie Bolojan, Rares Bogdan, Dan Motreanu, președinți de CJ sau primari, si mulți alții, liberali de rând care nu s-au înclinat in fata PSD este ca un PNL fără aer. Așa ca, cel puțin eu, mă uit cu încredere la viitorul PNL și la Florin Cîțu! Doamne ajuta!”, a declarat Florin Roman.

Ion Dumitrel, cel mai apropiat lider al PNL Alba de primari, a ezitat momentan să opineze asupra alegerilor din finala PNL. Deocamdată nu există informații potrivit cărora ar dori să-l contracandideze pe europarlamentarul Mircea Hava la șefia PNL Alba, însă viitorul cu siguranță îi aparține. Prin urmare, cuvântul președintelui Consiliului Județean Alba poate înclina balanța într-o parte sau alta, însă pentru moment probabil va accepta poziția a doua în organizație în urma lui Hava și va merge pe mâna acestuia și în finala liberală Orban – Cîțu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *