Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Moții din satele izolate din Apuseni se vor putea vaccina contra COVID-19, cu ajutorul Rotary Abrud-Câmpeni Floare de Colț

articol publicat în iunie 9, 2021

Cu ajutorul programului ”Sănătate prin prietenie”, locuitorii din comunitățile izolate din Apuseni se vor putea vaccina împotriva COVID-19 

 •     Inițiatorii programului ”Sănătate prin prietenie” pun la dispoziția Direcției de Sănătate Publică Alba cabinetul medical mobil pentru imunizarea populației împotriva COVID-19.

 •      Campania de vaccinare a debutat vineri, 28 mai, cu comuna Meteș.

 •      15000 doze de vaccin au fost alocate pentru locuitorii din zona Munților Apuseni.

București, 09 iunie 2021 – Inițiatorii programului ”Sănătate prin prietenie”, A&D Pharma – Dr.Max Group, Fundația Sensiblu și Asociația Rotary Club “Floare de Colț” Abrud Câmpeni, s-au alăturat campaniei naționale de vaccinare și, începând cu 28 mai, au pus la dispoziția autorităților din județul Alba mașina din program pentru imunizarea împotriva COVID-19 a comunităților izolate din Munții Apuseni.

Prin această acțiune, partenerii își propun să faciliteze vaccinarea anti-COVID-19 locuitorilor care se află în zone fără acces la servicii medicale de bază în Munții Apuseni.  

Cabinetul medical mobil va străbate tot arealul Munților Apuseni, și va transporta în deplină siguranță 15000 de doze de vaccin Pfizer și Johnson & Johnson.

“În această perioadă caracterizată de incertitudine, care încă reprezintă o amenințare la adresa sănătății noastre, a modului nostru de viață, singura soluție este vaccinarea anti-COVID-19. Știm cât de dificil este pentru comunitățile din zona respectivă să aibă acces la servicii medicale, știm că nevoile lor sunt în continuare foarte mari și tocmai de aceea, împreună cu Asociația Rotary Club “Floare de Colț” Abrud Câmpeni și Direcția de Sănătate Publică Alba ne-am luat angajamentul sa continuăm să oferim SĂNĂTATE PENTRU MUNȚII APUSENI.” a declarat Cristina Horia, Președinta Fundației Sensiblu.

Echipa care va realiza campania de vaccinare este formată din medici ai Direcției de Sănătate Publică Alba și medici de la centrele de vaccinare din zonele pe care le tranzitează cabinetul medical mobil. 

“Vaccinarea este esențială pentru sănătatea oamenilor, mai ales într-o perioadă ca aceasta pe care o traversăm. Ne bucurăm că împreună cu partenerii noștri și alături de cadrele medicale care s-au implicat în program, reușim să oferim oamenilor din această zonă acces la servicii de sănătate și un avantaj în lupta împotriva COVID-19.”  – a menționat dl. Mihai Gligor, Președintele Asociației Rotary Club “Floare de colț” Abrud – Câmpeni.

În cei 9 ani de funcționare, cabinetul medical mobil, un autovehicul dotat cu necesarul obligatoriu pentru asigurarea unui consult medical general (ecograf dotat cu sondă de circulație periferică, sondă endocavitară, sondă cardiacă, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc.) a străbătut zeci de mii de kilometri, medicii voluntari din program realizând până în prezent peste 7500 de consultații. 

Dincolo de consultațiile medicale gratuite, cabinetul medical mobil este implicat în acțiuni comune cu DSP Alba, prin care își propun creșterea acoperirii vaccinale pană la valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, îmbunătățirea sănătății mamei și copilului și promovarea unui stil de viață sănătos.

Fundaţia Sensiblu este o fundaţie corporativă înfiinţată în anul 2002 de Sensiblu. De la începutul activităţii, Fundaţia Sensiblu s-a implicat în susţinerea femeilor şi copiilor victime ale violenţei domestice prin serviciile gratuite de consiliere socială, psihologică şi juridică şi cazarea în adăpostul temporar și contribuie în mod activ la facilitarea accesului la servicii medicale primare a comunităților izolate din Munții Apuseni. Fundaţia Sensiblu este acreditată conform legii ca furnizor de servicii sociale.

Clubul Rotary Abrud – Câmpeni Floare de Colț s-a înfiinţat în anul 2011 şi este singurul club din cadrul Districtului 2241 România – Republica Moldova care activează în 2 oraşe, Abrud, respectiv Câmpeni şi are în componenţa sa 19 membri. Pe lângă Proiectul Sănatate prin Prietenie, Clubul Rotary Abrud -Câmpeni Floare de Colţ desfaşoară şi alte proiecte în folosul comunităţilor din Munţii Apuseni.

1 thought on “Moții din satele izolate din Apuseni se vor putea vaccina contra COVID-19, cu ajutorul Rotary Abrud-Câmpeni Floare de Colț

  1. Mihon Simion Iosif spune:

    Minunat.Actiuni voluntare , cu putere de exemlu!Bravo Rotary Abrud Campeni,, Floare de Colt,,! Felicitari membrilor acestei organizatii si partenerilor implicati!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *