Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Cod Galben de inundații pe Crișul Alb în zona Brad – Gurahonț până joi – ora 24.00!

articol publicat în iunie 10, 2021

Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor a emis astăzi un Cod Galben de inundații pe Crișul Alb în zona Brad – Gurahonț.

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Data: 10.06.2021 ora 14:20 – 10.06.2021 ora 24:00

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crișul Alb – bazin amonte S.H. Gurahonț, Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Săvârșin, județele: Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic: Mureș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Gelmar – amonte confluență cu râul Dobra.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice” au anunțat cei de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *