Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Petiție pentru modernizarea DN 75 care traversează Munții Apuseni, pe Valea Arieșului

sursă foto: Irimie Popa

Moții de pe Valea Arieșului au lansat o petiție adresată ministrului Transporturilor și instituției prefectului din cele două județe pentru reabilitarea Drumului Național 75 care traversează de la vest la est Munții Apuseni, de la Turda la Ștei.

„Drumul care leagă Turda de Câmpeni a ajuns să fie un calvar pe care vi-l putem descrie succint cam așa: gropi, praguri, șanțuri înfundate, terasamente surpate. Această cale de acces, care leagă Țara Moților de Turda, nu a mai fost reabilitată de dinainte de 1989, cu adevărat. Legătura Țării Moților este necesară nu numai cu Alba-Iulia ci și cu Turda și Cluj-Napoca, orașe în care mulți dintre noi muncim. Dar, factorilor de decizie din Alba nu le pasă, doar acest drum nu leagă Țara Moților cu capitala de județ, celor de la Cluj,  nici lor, doar face legătura cu alt județ. (…) Constatăm acum că, noi, rămași fără locuri de muncă, fără resurse, nu putem să valorificăm ceea ce ne-a mai rămas, turismul, drumul, important de acces dinspre Turda și Cluj -Napoca, devenind locul în care ne stricăm sistematic mașinile

Acest sector de drum național, pe raza celor două județe, a devenit o batjocură plină de cinism la adresa noastră, a moților. Constituie o enormă rușine pentru o țară aflată în Uniunea Europeană în anul 2021”, se arată în textul petiției care poate fi semnată accesând această adresă – click aici!

Până astăzi, petiția a fost semnată de 3.953 de persoane!

DN75 este un drum național din România, care leagă Turda de Câmpeni și mai departe de Ștei. Începe din DN1 la Turda, urcă pe valea Arieșului și traversează Munții Bihorului prin pasul Vârtop (1.160 m). Se termină în DN76 la Lunca, DN76 stabilind legătura cu orașul Ștei, aflat în apropiere, și cu municipiul Oradea.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *