Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Elevii brădeni de la școala HCC Brad au vizitat online Memorialul Sighet, alături de doamna învățătoare Dorina Rișcuța

articol publicat în iunie 11, 2021

Elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Horea, Closca și Crișan” Brad au participat în luna mai la proiectul „Educație la înălțime” – un tur virtual al Memorialului Sighet, sub coordonarea doamnei învățătoare Dorina Rișcuța.

Aceste ore, din cadrul proiectului „Educație la înălțime”, se desfășoară o singură dată pe săptămână în toată România. Orice clasă, elev, poate intra și viziona respectivele ore, însă doar trei clase din țară sunt alese, participarea câștigându-se în urma unor răspunsuri la întrebări, astfel elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Horea, Closca și Crișan” Brad au putut discuta direct (online) cu organizatorii.

Elevii din Brad au răspuns la întrebările adresate mai mult decât onorant și au ascultat lecțiile de istorie prezentate.

Gazda lecției a fost Adriana Balaj, profesoară de istorie din Timișoara, profesor-creator în proiectul-pilot „Educație la înălțime”, alumnă Aspire Teachers iar invitată a fost Andrea Dobeș, muzeograf la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei Sighet, doctor în istorie, Institutul de Istorie „George Bariţ” al Academiei Române (Cluj-Napoca).

După vizita virtuală a micuților la Sighet, cadrul didactic care a facilitat această experiență utilă, doamna învățătoare Dorina Rișcuța a apreciat călătoria online a elevilor: „A fost o experiență deosebită. Emoții colorate….”.

Organizatorii, la rândul lor au comentat lecția: „A fost o lecție memorabilă care a expus elevii la o perioadă în care opinia și convingerile politice erau delicte care îți puteau aduce moartea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *