Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

COD GALBEN în bazinul Someșul Mic din Cluj: Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, viituri rapide și INUNDAȚII!

articol publicat în iunie 12, 2021

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică de COD GALBEN în bazinul Someșul Mic din Cluj.

Data: 12.06.2021 ora 16:30 – 12.06.2021 ora 24:00

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Bazine afectate: Râurile mici din bazinele hidrografice: Someșul Mic – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval S.H. Cluj-Napoca 

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Someșul Mic – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval S.H. Cluj-Napoca, județul Cluj.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Gădălin.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *