Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Dohotaru: Ce ar fi dacă palatele din Huedin ar deveni un brand al Clujului?

articol publicat în iunie 14, 2021

Șocant?! Nu, pentru hipsterii Clujului, nu! Astăzi, un fost deputat USR, Adrian Dohotaru a întrebat clujenii din platforma Clujul Civic: „Ce ar fi dacă palatele romilor din Huedin ar deveni un brand al Clujului?”.

„Ce ar fi dacă am reuși să integram mostenirea romă a țării făcând tururi ghidate in astfel de palate, bineînțeles cu bunăvoința gazdelor din Huedin sau Turda, care are ambiții turistice?

Ce ar fi dacă 80 la suta dintre români, potrivit unui sondaj IRES, care nu își doresc să aibă in orasul lor romi, sau in familie sau ca vecini, ar vizita astfel de palate si ar intra in contact cu rezidentii? Și-ar schimba preconceptiile? Ori si le-ar întări?

Oare ar accepta rezidentii din astfel de palate expo temporare cu ce se intampla la Pata Rât, cu oamenii din ghetou, cu gropile, pardon, munții de gunoaie?

Oare kitschul devine uber kitsch sau camp, vb Susanei Sontag, dacă sublimăm realitatea noastră, hai să recunoaștem, in buna masura, kitschoasă?

Oare turiștii străini ar veni la Casa Matei sau ar prefera un palat al romilor?

Oare România nu ar putea da mix original orientalo-occidental de muzică romă, electro si muzica, oh, Dzeul meu cooltura, cultă la vreun Electric Palace, nu la Electric Castle ori Untold, unde ne chinuim cu tot dinadinsul să fim pop-occidentali?

Sunt întrebări care m-au bântuit vizitand palatele goale rome din Huedin. Mulțumesc gazdelor pentru ospitalitate” a scris Dohotaru pe o rețea de socializare.

Adrian Dohotaru, fost deputat USR, ulterior independent

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *