Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Natalia Intotero, cu tunurile pe vistiernicul fondurilor europene, Cristian Ghinea

articol publicat în iunie 17, 2021

Fostul ministru Natalia Intotero l-a criticat dur pe ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, pentru slaba pregătire a PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Românii se află în punctul în care nu știu încotro. În timp ce aroganța miniștrilor funcționează de minune, cetățenii caută răspunsuri sincere. Lipiți de scaunele de miniștri, reprezentanții Cabinetului Cîțu intimidează prin discursuri apocaliptice și realizări inexistente. Cetățenii au devenit peste noapte un public afundat în neștiință iar ei, oratorii și învățătorii țării.

Personajul Ghinea! Eroul acestor săptămâni și autointitulatul salvator al celor 29.2 miliarde de euro veniți prin PNRR. Domnul Ghinea ne spune că fără „ministerul lui”, așa cum a ținut să sublinieze în declarațiile televizate la care a început să îi placă mai mult decât la birou, fondurile europene s-ar fi evaporat. Acest mesia statornic în aroganță care știe să aloce banii potriviți pentru proiectele potrivite pentru țară. Da, inclusiv pentru traininguri de sute de mii de euro! Asta, în timp ce Polonia vrea bani europeni să crească competitivitatea fermelor prin implementarea de soluții în domeniul agriculturii, iar Germania să investească în produse de inovare, cercetare și dezvoltare în producție.

Vă spun sincer. Dacă martirul banilor europeni ar fi redactat PNRR-ul așa cum și-a scris declarația susținută luni, în plen, ar fi fost ceva. Chiar dacă era plină de minciuni, măcar pe asta a citit-o. Efervescența discursului pur USR-ist, însoțit de lozincile deja penibile îndreptate către PSD, au scos la iveală două adevăruri despre ministrul Ghinea: că se entuziasmează ușor și că refuză realitatea. Că îi convine sau nu, a fost tras de urechi de Comisia Europeană pentru că nu face ceea ce spune! Verdictul Uniunii Europene, același cu cel dat de PSD în urmă cu câteva luni: PNRR, un joc de societate denumit adevăr sau provocare de toți membrii guvernului, inclusiv de ministrul educației!” a precizat într-o declarație de presă, deputatul Natalia Intotero.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *