Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Salvamont Salvaspeo Bihor, către turiști: La intrarea în trasee se regăsesc informaţii privind echipamentul minim obligatoriu

articol publicat în iunie 18, 2021

Având în vedere că mulți turiști nu vin complet pregătiți pentru „cățărat” cei de la Salvamont Salvaspeo Bihor au anunțat turiștii care iau calea Apusenilor din Bihor că la intrarea în trasee se regăsesc informaţii privind echipamentul minim obligatoriu pentru parcurgerea acestora.

„Încercăm permanent să menţinem şi să îmbunătăţim condiţiile de siguranţă pe traseele de via ferrata echipate de către Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor. Permanent atragem atenţia asupra importanţei folosirii echipamentului tehnic corespunzător acestor trasee, în special lonjele duble cu sistem de amortizare. De această dată am avut surpriza de a întâlni pe traseu doi turişti dintre care unul, cu doua lonje fixe, dintre care doar una atasată de cablu din când în când iar cealaltă atasată doar de magazia hamului. A fost atenţionat şi rugat, ca măcar să folosească ambele lonje alternativ…..şi să le ataşeze corect în ham” au anunțat cei de la Salvamont Salvaspeo Bihor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *