Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ce se mai întâmplă nou în Huedin?

articol publicat în iunie 19, 2021

Ce se mai întâmplă nou în Huedin? Administrativ, evident, mai multe: situație COVID-19, lucrări de apă-canal, gaz și branșamente, semnarea ordinului de începere a lucrărilor de reabilitare a clădirii veche a spitalului, lucrări la drumul de la Cetatea Veche.

„Referitor la lucrările de săptămâna viitoare, pe extindere apă-canal se vor lucra la străzile B. N. Antal, Tăbăcarilor, Prundului, Spitalului, Salcâmului și Luceafărului.

Unii dintre cetățeni m-au întrebat ce se întâmplă cu branșamentele la gaz. În acest moment avem 141 de branșamente gata făcute, se lucrează mai intens la lucrările din interiorul locuințelor, pentru că este o condiție a Nova Power ca să avem făcută instalația de interior pentru a face branșamentul. Mi s-au promis că mai vin încă două firme acreditate care vor face branșamente și va avea loc un ritm mai alert a face branșamente în continuare.

Tot o veste bună, ieri am semnat ordinul de începere a lucrărilor la reabilitarea clădirii veche a spitalului Huedin. Am semnat un contract cu dirigintele de șantier, am predat amplasamentul, din 25 iunie au ordin de începere a lucrărilor dar se pare că săptămâna viitoare la început se va face organizarea de șantier. Suntem în linie dreaptă și lucrările vor debuta săptămâna viitoare sau cealaltă, avem termenul de finalizare de 12 luni. Firmele câștigătoare sunt firme puternice, sperăm că vor păstra graficul de lucrări și vor termina această lucrare în 12 luni. La sfârșitul anului se va face și licitația pentru aparatura medicală ultra-performantă care va fi în dotarea spitalului orășenesc Huedin.

Tot ca veste bună am făcut o inspecție la lucrările la drumul de la Cetatea Veche, care merg într-un ritm susținut, de bună calitate, sperăm să realizăm și această mare investiție în acest an” a anunțat în video-ul săptămânal, Mircea Moroșan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *