Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Voicu Ienci: O fi prost, dar e prostul nostru

articol publicat în septembrie 25, 2021

Ieri au fost alegeri la USR Brad.

Asa cum era de asteptat, vazand antecedentele din alte filiale ale partidului mediatizate zilele acestea, useristii bradeni nu au facut exceptie, urmand, fara minim discernamant as spune, linia trasata de liderul Raul Florin Matei.

Cu exceptia lui Voicu Micluta si Ciprian Bustan, actuala componenta a conducerii organizatiei nu spune nimic, este compusa din persoane neafirmate si nevalidate nicicand in istoria USR Brad. Acest lucru, devine cu atat mai dubios in conditiile in care organizatia numara sub 15 membri in documente si mult mai putini in activitate. In mod clar, dupa cativa an, din grupul care a fost la inceput, Raul Florin Matei isi mai pastreaza increderea in foarte putini, o buna parte preferand sa faca pasi in spate sau chiar sa paraseasca barca, chiar aflata la guvernare si in cartile jocului politic. De ce? Doar ei si Raul Florin Matei ne pot spune. Sper sa si vrea candva sa o faca.

Rezultatul actualelor alegeri este elocvent pentru o viziune a fondatorului si liderului de facto, atat despre organizatia pastorita pana de curand, cat si despre relatia cu electoratul bradean.

Vreme de ani buni, dominanta discursului public si componenta de baza a imaginii create de Raul Florin Matei a fost aceea a unui alt mod de a face politica, prin promovarea in functiile administrative si politice a oamenilor cu competente si aptitudini reale, a caror CV si parcurs profesional le valideaza probitatea si le sustine pretentiile.

Dupa episodul numirii politice a propriei sotii in functia de director de scoala, Raul Florin Matei recidiveaza de data aceasta, cred eu, la fel de grav, cu consecinte pentru proprii membri de partid, atatia cati mai sunt.

Presedintele ales al USR Brad, doamna Raluca Brandusan, este angajata dumnealui la magazinul de electrocasnice. O intamplare? As zice ca nu, in conditiile in care, o astfel de alegere este contrara tuturor principiilor sustinute electoral de USR pana acum. Va spun si de ce:

Sub aspect academic, doamna Raluca Brandusan a fost mediocra si chiar repetenta in liceu iar de acolo incolo, daca si-a continuat studiile (am intrebat mai multi fosti colegi si nu au stiut sa imi dea un raspuns), nu a facut-o la vreo institutie notabila si respectabila de invatamant superior. Astept sa iasa public si sa infirme acest lucru.

Din punctul de vedere al parcursului profesional, respectiva doamna nu a condus niciodata nimic si nu s-a afirmat in vreo profesie care sa presupuna o pregatire oarecare, niscaiva competente, fiind pe rand vanzatoare in supermarket, lucrator la volane si vanzator de electrocasnice. Sa fim intelesi, orice meserie isi merita respectul ia munca, oriunde ar fi ea, nu e o rusine, dar cred ca minimul respect, atunci cand afirmi sus si tare ca vrei sa fii altceva decat PSD sau PNL, fata de cetateni si de proprii membri, e sa aduci o persoana pregatita cat de cat adecvat intr-o pozitie cheie in politica locala.

Sub aspectul activitatii politice, cu exceptia unor poze in tricoul de partid, doamna Raluca Brandusan a stralucit prin tacere si lipsa oricarei initiative in Consiliul Local.

Ipotezele de lucru privind acest rezultat ciudat al unor alegeri interne de partid pot fi doar doua:

1. Nivelul intelectual, profesional si politic al USR Brad e la pamant, neavand ce sa scoata mai bun. Greu de crezut, in conditiile in care membri precum Ciprian Alin Polgar sau Voicu Micluta au CV-uri de un nivel incomparabil cu cel al actualei lor sefe.

2. Procesul electoral a fost viciat prin vointa si influenta liderului de facto, in favoarea unei persoane total nepregatite si necorespunzatoare, dar loiale si sigure sub aspectul conservarii propriei dominatii si influente a lui Raul Florin Matei asupra organizatiei.

Ii las pe cititori sa decida varianta corecta, prin prisma propriului discernamant si bun simt.

Mai am de remarcat doua lucruri:

Marele perdant al acestui moment politic este Sergiu Alin Bufnila, cel care in mod logic si firesc, ar fi trebuit sa urmeze in functia de sef al filialei locale. De ce? Pentru ca a avut o activitate in Consiliul Local implicandu-se efectiv in elaborarea initiativelor USR, bune sau proaste, pentru ca a demonstrat in repetate randuri ca stie sa gestioneze comunicarea unei organizatii, pentru ca s-a remarcat si s-a popularizat prin initiative in administratia si dezvoltarea comunitatii, unele chiar laudabile. Rezultatul amar al implicarii si muncii efective si sustinute se vede in aceste zile, si tine, mai degraba, de gelozia si spaimele unui asazis lider preocupat de conservarea propriei pozitii.

Prin modul de actiune si prin rezultat, USR Brad demonstreaza ca nu se deosebeste cu nimic de PNL sau PSD, Raul Florin Matei face dovada ca e doar un Florin Cazacu mai mic, mai la inceput de drum.

In rest, vorba romaneasca ramane …o fi prost, dar e prostul nostru.

sursă: Voicu Ienci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *