Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Raluca Brândușan este noul președinte al USR Plus Brad! Raul Matei: „Am mare încredere în Raluca”

articol publicat în iunie 19, 2021

Consilierul local USR Plus Brad, Raluca Brândușan, este noul președinte USR Plus Brad.

Anunțul a fost făcut astăzi de fostul președinte, Raul Matei: „Fuziunea cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate ( PLUS ) a adus de la sine și organizarea de noi alegeri generale. E și normal, cele două partide devenite unul, trebuind acum prin votul membrilor să își stabilească noile conduceri reprezentative.

S-a început cu alegeri generale la nivel de de filiale locale, apoi vor avea loc alegeri la nivel de conduceri județene ( Congferințe Județene ) și în final, centrale ( Congres ).

Calendarul în desfășurare acum îl ocupă alegerile în filialele locale.

Ieri, toate organele de conducere, de arbitraj și de control ale filialei Brad a USR PLUS, ( președinte, vicepreședinte, birou local, comisie de arbitraj și cenzor ) și-au depus mandatele și s-au organizat alegeri noi în filială.

În urma rezultatului votului colegilor mei, doamna Brăndușan Melania Raluca a fost aleasă în funcția de președinte a filialei Brad a USR PLUS.

În misiunea ei, ea va fi secondată de vicepreședintele Polgar-Luca Ciprian Alin și de cei 3 membri ai Biroului Local, doamna Simioana Camelia și domnii Micluța Voicu și Bustan Ciprian Nicolae.

În persoana membrilor Comisiei de Arbitraj au fost desemnați în urma votului liber și democratic doamnele Clej Florentina, Ancheș Alexandra Maria și domnul Ahrisăvoaie Sorin Cristian. Cenzorul filialei locale Brad a fost ales domnul Câzu Alexandru. Mandatul noii conduceri fiind fixat până la finele anului 2023.

Sunt membru fondator al filialei USR Brad începând cu anul 2018. De atunci am fost ales și reconfirmat de colegii mei de două ori. În prezent sunt consilier local și liderul de grup în cadrul Consiliului Local al municipiului Brad. De asemenea, încă sunt membru USR PLUS în cadrul Biroului Județean Hunedoara și mai sunt și responsabil cu activitatea consilierilor locali la nivel de județ.

Filiala locală Brad s-a dezvoltat și numărul membrilor a crescut, consider că nu este sănătos și nici democratic ca o persoană sau câteva să monopolizeze toate funcțiile importante ori să fie alese pentru mai multe mandate în condițiile în care resursa umană există.

La nivel de societate civilă, chiar și politic se militează pentru limitarea mandatelor, dar ar fi bine să nu se aplice atunci când este vorba de propria persoană.

Îmi voi depune candidatura pentru funcția internă de membru în cadrul Biroului Județean Hunedoara al USR PLUS. În acest fel, dacă voi fi ales, voi avea o funcție externă ( consilier local ) și una internă ( membru în Biroul Județean ).

A existat un curent intern și încă mai există, și nu este deloc de neglijat, în care se cere schimbarea statutului USR PLUS cu introducerea unui articol care să limiteze ocuparea funcțiilor pentru membrii USR PLUS la maxim două ( una internă și alta externă ). Eu susțin această modificare. Activul partidului a crescut, iar resursa umană de calitate există.

Am mare încredere în Raluca și în colegii care și-au asumat aceste responsabilități. Faptul că atât eu, cât și o parte însemnată din vechea conducere a filialei au înțeles să nu își mai depună intenția de candidatură denotă, din punctul meu de vedere, maturitate politică și nealterarea spiritului critic pe care l-am avut înainte de intrarea în politică, în calitatea noastră de cetățeni activi civic.

Acesta este strict punctul meu de vedere.

În încheiere, le mulțumesc tututor brădenilor care ne-au votat și susținut de la înființarea filialei Brad a USR.
Le mulțumesc colegilor, le doresc succes în noile provocări și îi asigur de susținerea și implicarea mea la nivel de filială și de comunitate cel puțin la nivelul cu care v-am obișnuit până acum”
a anunțat Matei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *