Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Voicu Ienci: PSD, PNL, USR, UDMR… aceeasi mizerie

articol publicat în septembrie 25, 2021

Una dintre promisiunile fundamentale, pe care s-a catarat succesul PNL si USR la ultimele alegeri parlamentare, a fost aceea a eliminarii pensiilor speciale, motiv de frustrare si tensiune maxima in randul alegatorilor, multi dintre ei condamnati la pensii mizere dupa o viata de munca, la o limita de varsta apropiata de media statistica a sperantei de viata.

Ni-i amintim pe domnii Rares Bogdan sau Dan Barna, prin presa sau in discursuri electorale, vituperand cu manie proletara despre nedreptatea mentinerii unor privilegii nejustificate unor persoane, care nu le meritau. Ni-i amintim pe parlamentarii USR, care isi dadeau demisia pentru a demonstra ca nu inteleg sa beneficieze de pensia speciala pentru un mandat de deputat sau senator.

Din postura de Avocatul Poporului si specialist in drept, doamna Renate Weber a avut pozitii nuantate in problema de fata, inclinand spre desfiintarea acestora pentru largi categorii de actuali beneficiari, dar tinand ca procesul de legiferare sa se faca intelept, juridic, fara a da motive de neconstitutionalitate, care sa fie constatate de CCR.
Nu spun ca nu ar fi fost si o doza de ipocrizie in cele declarate de distinsa doamna, dar cert e ca dumneaei nici nu a ajutat, nici nu a incurcat vreun demers in vederea rezolvarii acestei probleme.

Intre timp, pe motive si polite ce tin de atacarea unor prevederi legislative privind pandemia, doamna Renate Weber a fost destituita prin vot in Parlament inainte de expirarea mandatului sau, din motive contestate actualmente la CCR si puse la indoiala de catre Comisia de la Venetia, intr-o „scrisoare pierduta” ce face deliciul unui scandal al zilei.

Tot zilele acestea aflam ca domnul Gyula Fabian, iesit la pensie speciala de 10.000 de lei pe luna, la „venerabila” varsta de 49 de ani, este preferatul in cartile facute ale actualei coalitii de guvernare.

Nu ma indoiesc de calitatile si tinuta morala ale domnului in cauza, un bun jurist recunoscut ca atare la nivel national, si as fi fost total de acord cu o astfel de propunere in conditiile, in care susamintitele PNL si USR nu ar fi transformat, nu mai departe decat in urma cu 10 luni, problema pensiilor speciale in motiv de isterie nationala si argument pentru accederea la putere.

Numirea unui pensionar special in inalta functie de Avocat al Poporului, chiar si doar intentia afisata a unei astfel de numiri, valideaza oficial un adevar ascuns pana acum in propaganda, manipulare si minciuni: PSD, PNL, USR, UDMR …aceeasi mizerie.

Despre Voicu Ienci

Absolvent al Facultatii de Drept -Universitatea Babes-Bolyai (2000) si al Certificatului Profesional in Management -The Open University (U.K. 2013), Voicu Ienci este antreprenor si pasionat de istorie si politica.

Ideologic, este profund atasat conservatorismului clasic si un apropiat al viziunilor crestine pro-viata si pro-familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *