Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Raul Matei este ALL IN cu Oana Biriș la alegerile județene: „Va fi un continuator a ceea ce a început Pollyanna Hangan”

articol publicat în noiembrie 2, 2021

Sâmbătă, 26 iunie, în cadrul USR Plus Hunedoara vor avea loc alegeri. Actualul președinte, deputatul Pollyanna Hanellore Hangan, nu va candida pentru un nou mandat, alegând să candideze pentru un loc în Biroul Județean al USR Hunedoara.

Patru membri ai USR Plus Hunedoara și-au depus candidatura pentru postul de președinte, aceștia fiind – Oana Andreea Biriș, Loriana Farkas, Lucian Mara și Emil Țărcan.

Raul Matei, fostul președinte al USR Plus Brad și lider de grup al consilierilor local USR Brad a anunțat că este ALL IN la aceste alegeri cu Oana Biriș: „Când o construcție politică, și nu numai, debutează, membrii fondatori, de regulă, sunt limitați. Motiv pentru care, de multe ori, ei ocupă funcția și locul. Nu e o regulă, dar se întâlnește des. Mandatele se aleg pentru o perioadă. După expirarea mandatului conducerii, dacă a fost sănătoasă construcția, normal e ca ea să se fi dezvoltat, numărul membrilor care s-au alăturat ei a crescut. Membrii inițiali își manifestă firesc opțiunea de a candida pentru diferitele funcții și poziții existente. Competiția și diversificarea în acest caz sunt benefice organizației. Dacă ar fi altfel, s-ar numi dictatură. Vechiul președinte candidează din nou și este reconfirmat democratic pentru încă un mandat. Mai trece un mandat și echipa numără acum sute de membri. Doar că acum vechiul președinte, aflat la al doilea mandat, decide că ceea ce a făcut el a adus echipa aici și că viziunea poate avea și altă nuanță, diferită de a lui. Și e democratic și pentru binele general. Cam așa văd eu lucrurile în filiala locală Brad a USR PLUS, în filiala Județeană Hunedoara a USR PLUS. Vechiul președinte al filialei Brad a ales să nu mai candideze și să susțină o nouă echipă. Vechiul președinte al filialei județene hunedorene a USR PLUS a ales să predea ștafeta.

Nu pot decât să salut decizia Pollyannei Hangan de a nu își mai depune candidatura pentru un nou mandat. Filiala USR Hunedoara s-a dezvoltat mult de la momentul alegerii ei în această poziție. Motivele sunt altruiste, doar pentru binele echipei din care face parte. A predea ștafeta unei viitoare conduceri, cu un nou președinte din care atât ea, cât și eu sper să facem parte. Ambii candidăm pentru poziția de membru în Biroul Județean Hunedoara al USR PLUS. Experiența noastă doar va ajuta.

Expresia democrației interne este alegerea colegilor Oana, Loriana, Lucian și Emil care și-au asumat poziție de președinte al filialei județene.

Pe Lucian, Emil și Oana îi cunosc destul de bine, avem destule întâlniri politice comune. Pe Loriana Farkaș mai puțin, dar mi-am format o părere. Motiv pentru care susținerea și votul mea va merge către Oana Biriș. Parcursul meu politic în USR de peste 3 ani, mi-a permis să ajung să o cunosc destul de bine și să îi apreciez aptitudinile și capacitățile manageriale.

Sunt sigur că Oana va fi un continuator a ceea ce a început Pollyanna Hangan și va duce USR PLUS la următorul nivel. Nivel centrat doar pe cetățean. Succes, Oana!” a declarat Raul Matei, pentru Apuseni Info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *