Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ambasadorii din Indonezia, Turkmenistan, Vietnam, Bangladesh și Pakistan au vizitat noul punct muzeal de la Vața de Jos

„Zestrea Apusenilor”, cel mai recent punct muzeal din Țara Zarandului, de la Vața de Jos, a primit vizitatori de seamă.

La o zi după ce și-a deschis oficial porțile pentru public, pragul tânărului muzeu a fost trecut de oaspeți de rang înalt. Delegația formată din cinci ambasadori ai statelor Indonezia, Turkmenistan, Vietnam, Bangladesh și Pakistan a poposit în expoziția care însumează cu adevărat zestrea acestei zone etnografice atât de speciale. Vizitatorii au admirat costumele populare autentice din munții Apuseni și obiectele de uz casnic și gospodăresc utilizate în trecut de locuitorii de aici. Războiul de țesut, ștergarele și farfuriile decorative, dar și alte obiecte tradiționale au atras atenția vizitatorilor interesați de obiceiurile românești.

Colecția de artă populară de la Vața de Jos are ca scop promovarea zonei din punct de vedere turistic și etnografic, precum și creșterea numărului de vizitatori interesați să descopere istoria, tradițiile, bogăția culturală și frumusețea Munților Apuseni și a Țării Zarandului. Expoziția deschisă în spațiul deținut de Consiliul Județean Hunedoara și administrată de DGAMPT Hunedoara, se bucură și de o zonă special amenajată pentru ”Tezaurul Uman Viu”, Pera Bulz, loc unde se pot admira materiale care atestă activitatea acestuia.

Delegația compusă din cei cinci diplomați străini, însoțiți de membri ai Corpului Diplomatic, se află în a doua zi a vizitei întreprinse în județul Hunedoara, la invitația președintelui CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian