Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

USR Plus Alba PROMITE investiții în DN 74 Abrud – Izvorul Ampoiului, DN 75 zonele Mihoiești, Bistra – Lungești și Lungești – Cornești

articol publicat în iunie 25, 2021

Bun, USR Plus Alba nu trimite niciun reprezentant la dezbaterea organizată de societatea civilă din Țara Moților însă PROMITE, pentru anul 2021 mai multe investiții în DN 74 Abrud – Izvorul Ampoiului, DN 75 zonele Mihoiești, Bistra – Lungești și Lungești – Cornești.

După ce primarul din Lupșa, Radu Penciu, a anunțat că DN 75 intră în reparație, deputatul USR Plus de Alba, Beniamin Todosiu, a anunțat că în anul 2021 vor fi efectuate investiții în drumurile moților.

„Am avut recent o întâlnire de lucru cu colegii mei Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, și vicepremierul Dan Barna, iar printre subiectele abordate s-a aflat și starea drumurilor din Munții Apuseni.

Am primit asigurări că lucrările de reparații vor începe în curând, fiind alocate sume importante pentru DN 74 și DN 75 din Munții Apuseni. Este vorba de peste 37 de milioane de lei, sumă care este mai mare decât toate sumele alocate în ultimii 3 ani.

Am observat că multe persoane sunt in cursă pentru a câștiga capital electoral, organizând dezbateri și tot felul de acțiuni cu parfum politic și încearcă astfel să manipuleze oamenii din Apuseni. Le spun tuturor locuitorilor din Țara Moților că Ministerul Transporturilor s-a aplecat, în sfârșit, asupra celei mai mari probleme a zonei, starea proastă a drumurilor, și a alocat sume importante pentru lucrările de infrastructură, iar rezultatul acestor investiții se vor vedea în acest an” a anunțat Beniamin Todosiu.

Printre investițiile incluse de Ministerul Transporturilor în bugetul din acest an se regăsesc tronsoane din județul Alba precum:

  • DN 74 Abrud – Izvorul Ampoiului pentru care s-au alocat aproape 3,5 milioane de lei
  • DN 75 (zona Mihoiești) – peste 1,7 milioane de lei
  • DN 75 Bistra – Lungești – 21,3 milioane de lei
  • DN 75 Lungești – Cornești (tronson care ajunge în județul Cluj) – aproape 11 milioane de lei.

Apuseni Info îl invită pe dl. deputat Beniamin Todosiu să fie mai smerit și să se coboare la discuțiile cu oamenii din zona Apusenilor, așa cum colegul său de la Cluj, tot deputat USR Plus, Viorel Băltărețu a făcut, participând la dezbaterea moților de la Sălciua.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *