Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Construirea bazei sportive „Francisc Matei” din Beiuș a intrat în linie dreaptă!

articol publicat în iunie 26, 2021

Vineri, 25 iunie 2021, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a efectuat o vizită de lucru în municipiul Beiuș, în cadrul căreia a anunțat că o veste bună – construirea bazei sportive „Francisc Matei” din Beiuș a intrat în linie dreaptă.

„La sediul Primăriei municipiului Beiuș a fost așteptat de viceprimarul Dragoș Balog, căruia domnul ministru Cseke i-a înmânat documentația contractului de proiectare și execuție a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții „Construire bază sportivă TIP 1 – Francisc Matei, Beiuș”.

Investiția, în valoare de 6,5 milioane de lei, va fi finanțată și realizată de Compania Națională de Investiții, în urma includerii municipiului Beiuș ca locație eligibilă în programul de modernizare a 400 de stadioane , obiectiv asumat de Guvernul României la solicitarea UEFA.

Baza sportivă va fi realizată pe amplasamentul actualului stadion municipal, constând în lucrări de construcție, modernizare și dotare, cu următorii parametri:

  • Teren sportiv fotbal de dimensiuni omologat de UEFA și FRF, – dimensiuni 105×68 m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori;
  • Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal , baschet sau tenis cu dimensiunea de 40×20 m
  • Clădire vestiare și administrativă
  • Parcare vehicule , inclusiv autocare

După cum a declarat în cadrul discuțiilor, domnul ministru Cseke Attila, investiția are un termen de realizare de 12 luni , din care 3 luni faza de proiectare, respectiv 9 luni faza de execuție, așa că beiușenii se vor putea bucura de noul edificiu sportiv în vara anului 2022.

După discuțiile preliminare de la sediul primăriei, a urmat vizita la fața locului, la stadionul „Francisc Matei”, unde în urma celor văzute s-au tras mai multe concluzii și referitor la solicitarea autorităților locale de a integra pista de alergare existentă, precum și modernizarea acesteia în cadrul noului complex, ce impune mici modificări de execuție a proiectului. Totodată s-a pus accentul pe dezvoltarea unitară a întregului complex sportiv, ce va include și bazinul didactic ridicat între terenul de fotbal și sala de sport, precum și modernizarea terenurilor de tenis existente.

Domnul ministru Cseke Attila, a adăugat, spre surprinderea celor prezenți , că are din tinerețe amintiri foarte frumoase despre Beiuș, și mai ales despre stadionul beiușean, cu un gazon excelent ( la vremea aceea), deoarece a fost un jucător activ al sportului „rege”, evoluând la echipe de juniori și seniori din județul Bihor. Precum șe știe domnul ministru este originar din municipiul Marghita, și are o aplecare aparte spre județul „de baștină”.

Cu atât mai mult, date fiind fazele de investiții similare din județ, Beiușul va beneficia de primul stadion cu nocturnă funcțională din județ, ceea ce dă mari motive de satisfacție, meciurile jucate „la ceas de seară”, cu o iluminare pe măsură fiind deosebite, a afirmat ministrul dezvoltării.

Domnul viceprimar Dragoș Balog, a ținut să-și exprime deosebita satisfație de vizita ministerială și de atmosfera colocvială, apropiată și proactivă a discuțiilor. Afirmând că, prin realizarea acestei investiții, sportul și tineretul beiușean are o obligație „morală ” de a aduce rezultate pe măsură, de a ne bucura cu toții de sport și posibilitatea de a petrece activ și util timpul liber.

În finalul convorbirilor, domnul viceprimar a adresat o invitație directă domnului ministru de a participa la inagurarea de anul viitor al noului complex, chiar simbolic la un „meci”de fotbal, invitație ce a fost confirmată cu o sigură prezență de domnul ministru Cseke Attila.

Concluzionând, o zi, cu o vizită de mare satisfacție pentru beiușeni, cu rezultate vizibile și un mare pas pentru a oferi un ambient urban demn de secolul XXI” au anunțat oficialii primăriei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *