Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Alin Bufnilă (USR Brad) vine cu două propuneri: Mingi de fotbal pentru toți elevii și o biblioteca în aer liber în Parcul Tineretului

articol publicat în iulie 4, 2021

Consilierul local USR Plus Brad, Sergiu Alin Bufnilă, vine cu două propuneri interesante: una în favoarea sportului brădean și implicit a sănătății și a doua în domeniul educației și culturii.

Practic, consilierul local solicită o mai bună accesibilitate la mingile de baschet și fotbal pentru elevii care practică aceste sporturi în curțile școlilor, o propune care presupune costuri minimale și care mai trezește tineretul brădean spre a face sport și a butona mai puțin tastele laptopurilor sau androidelor.

A doua propunere, o biblioteca în aer liber în Parcul Tineretului, este o propunere care s-a bucurat deja de un real succes în Deva, concretizată prin în niște construcții din lemn, în care devenii pot lăsa sau împrumuta cărți.

„Sport în curtea școlii. Personal, îmi place să fie efervescență în curtea școlii, să văd copiii cu fac sport, cum se mișcă, cum lasă telefoanele deoparte. Și mă bucur când mai trec pe lângă școlile și liceul din oraș și mai văd terenurile ocupate.

Însă poate că uneori prietenul cu mingea nu e acasă sau s-a spart mingea sau s-a dezumflat sau unii chiar nu-și permit să cumpere o minge de fotbal sau de baschet. Cum îi ducem pe copii pe terenul de sport?

Propunerea mea este simplă și sper că directorii unităților școlare o vor primi cu bucurie: să instaleze undeva lângă teren sau unde stau paznicii un stativ unde să se pună 2-3 mingi de fotbal / baschet, pe care copiii care vin la teren să le folosească și apoi să le pună la loc, pentru ca și alți copii să se bucure de ele. Mi-ar plăcea să se facă un astfel de suport și aș fi primul care ar cumpăra mingi, pentru a le pune la dispoziția micuților.

Cu siguranță, costurile ar fi mici, dar satisfacția copiilor va fi mare.

PS: Încă aștept aprobarea de la Primărie pentru biblioteca în aer liber din Parcul Tineretului, de care am scris acum câteva săptămâni” a anunțat pe Brad24, Alin Bufnilă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *