Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Divorț în Consiliul Local Brad! Raul Matei, mirat de inconsecvența PER! David: Ești făcut din aceeași plămădeală cu Cazacu

articol publicat în iulie 4, 2021

S-a rupt lanțul iubirii în Consiliul Local Brad între USR Plus Brad și PER Brad? Cele două partide au colaborat punctual pe mai multe proiecte în ultimele luni, însă se pare că diferendele de opinie între președintele PER, Dorin Sorin David și liderul consilierilor locali, Raul Matei, duc la un nou raport de relaționare politică între cele două formațiuni.

Totul a început de la o completare a lui Raul Matei la articolul „Aprobarea bugetului de la S.C. TERMICA Brad și speța restructurărilor au încins iar spiritele în Consiliul Local Brad” în care preciza că nu înțelege votul consilierilor PER la aprobarea bugetului de la SC TERMICA Brad: „Eu nu înțeleg votul consilierilor PER. La ședința precedentă s-au alăturat propunerii și argumentelor noastre și au votat cu noi, adică cu salariații vizați de acest plan de restructurare. Îmi amintesc ce vervă a făcut David Sorin David în Consiliul Local și cu bună dreptate și argumente. L-am sunat în prealabil, i-am prezentat situația și poziționarea noastră, a fost de acord și a înțeles. Acum, la o lună distanță votează opusul. Adică își contrazice propriul vot, propria poziție. Ce să mai înțeleagă cetățenii? Dacă ți-ai schimbat votul inițial, măcar argumentează. Oricum e tristă această incoerență politică.

În calitatea mea de atunci, de președinte de filială și de acum, de lider al consilierilor locali ai USR, după încetarea campaniei electorale și aflarea rezultatelor am inițiat întâlniri cu PER și PNL pentru închegarea unei opoziții puternice împotriva PSD/Cazacu. Mențiunea a fost una singură: nu ne vom opune proiectelor benefice comunității. Noi ne-am ținut jurământul depus și promisiunea. Consilierii brădeni USR au votat întotdeauna proiectele pentru comunitate și s-au opus vehement, argumentat și consecvent împotriva acelora care ținteau interese de firmă sau de grup.

Nu am nimic personal cu nimeni, nu am cu primarul Cazacu, cu colegul consilier David, dar nu pot să nu sancționeze public ipocrizia, inconsecvența și necunoașterea proiectelor supuse ordinii de zi și dezbaterii de către Consiliul Local al municipiului Brad. Numai bine!”.

Dorin Sorin David, i-a răspuns ulterior lui Matei: „Faci ce știi mai bine, ataci, ataci în stânga și în dreapta și ieși tot mai slăbit din aceste atacuri ,dar tot nu realizezi çă în viață ai nevoie și de prieteni.

Printr-un astfel de comportament te apropii tot mai mult de primarul Cazacu, sunteți făcuți din aceeași plămădeală.
Imi zicea un prieten comun să stau departe de tine și să nu încerc nici un fel de colaborare, deoarece în momentul în care ideile noastre nu coincid și voi avea o altă poziție decât a ta, în următorul moment vor începe atacurile împotriva mea..

Din păcate eu am pierdut pariul, iar tu ai rămas consecvent doar pe partea de atacuri și jigniri. Iar nu ai trecut testul ! Să auzim de bine!”.

Dialogului din Raul Matei și Dorin Sorin David a continuat:

Raul Florin Matei: „Dorin Sorin David era doar o constatare amară din partea mea a ceea ce ați făcut, nu jigniri, nu atacuri. Nu mă interesează prietenii de fațadă, nu de asta am intrat în politică, să îmi fac prieteni. Nu trebuie să îmi explici mie nimic, în schimb poți să o faci brădenilor. Sigur, dacă dorești”

Dorin Sorin David: „Raul Florin Matei, amărăciunea este din interiorul tău. Acesta este ultimul dialog cu tine .Hai pa!”

Raul Florin Matei: „Dorin Sorin David, raportează-te doar la tine, te cunoști. Numai bine și ție!”.

Concluzia acestui dialog. Vă lăsăm pe dumneavoastră să o trageți.

1 thought on “Divorț în Consiliul Local Brad! Raul Matei, mirat de inconsecvența PER! David: Ești făcut din aceeași plămădeală cu Cazacu

  1. Matei Raul-Florin spune:

    Din punctul meu de vedere nu s-a rupt nimic. Am pus tot timpul interesul general, al brădenilor, în fața orgoliilor personale. Domnul David ar trebui să accepte critica argumentată și să își asume propriile acțiuni. În cazul de față poziționarea opusă a ceea ce a votat și susținut la ședința precedentă de consiliu local. Gestul de maturitate politică l-ar fi obligat să își asume public greșeala, neștiința sau știința a ceea ce a votat ieri. În schimb, văd că poziția pe care a adpotat-o a fost să mă catalogheze gratuit, fără legătură cu subiectul ridicat de mine, totodată să mă compare cu cel pe care aparent îl consideră un rival. Am înțelepciunea să trec peste această scăpare a colegului consiler David și să acționez ca până acum, susținând acolo unde este cazul, criticând la fel.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *