Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Pollyanna Hangan: Am sesizat Garda Națională de Mediu privind arderea deșeurilor la Chișcădaga

articol publicat în iulie 4, 2021

În 2019, reporterii de la France24 au prezentat în emisiunea Focus ce se întâmplă în zona fabricii de ciment de la Chișcădaga, comuna Șoimuș, în apropiere de Deva, unde arderea deșeurilor afectează sănătatea oamenilor.

În ultimii ani, la zeci de metri distanță, mai multe familii din localitate s-au declarat total nemulțumite de arderea acestor deșeuri în apropierea locuințelor lor, însă autoritățile din Hunedoara NU au făcut nimic în acest sens, oamenii confruntând-se și astăzi cu aceeași problemă.

Prin urmare, bună inițiativă a deputatului USR Plus Pollyanna Hangan care a sesizat Garda Națională de Mediu privind arderea deșeurilor la Chișcădaga.

Pollyanna Hangan: Nicio autoritate publică din România nu a putut explica cauzele pentru care județul Hunedoara are cea mai mare incidență a cazurilor de cancer/100.000 de locuitori și mai mult decât dublu mediei pe țară

„Am primit numeroase plângeri din partea locuitorilor din comuna Șoimuș privind activitatea de ardere a deșeurilor de către fabrica de ciment din Chișcădaga, activitate care are consecințe nocive atât asupra sănătății oamenilor care locuiesc în zonă cât și asupra mediului înconjurător, motiv pentru care am sesizat Garda Națională de Mediu.

Este binecunoscut faptul că România se confruntă cu o problemă în ceea ce privește arderea deșeurilor provenite din alte state membre ale Uniunii Europene, problemă cauzată de legislația slabă în domeniul protecției mediului și de costurile reduse de ardere în România, comparativ cu cele din alte state membre.

Este inacceptabil ca hunedorenii să aibă de suferit din cauza incapacității autorităților și instituțiilor publice de a combate acest fenomen atât de dăunător. Reamintesc pe această cale că, până astăzi, nicio autoritate publică din România nu a putut explica cauzele pentru care județul Hunedoara are cea mai mare incidență a cazurilor de cancer/100.000 de locuitori și mai mult decât dublu mediei pe țară.

În continuare voi face toate demersurile necesare pentru a descoperi cauzele acestui fenomen care ne afectează comunitatea și voi purta discuții cu toate instituțiile și autoritățile competente pentru a găsi cele mai bune soluții pentru locuitorii județului Hunedoara” a anunțat deputatul USR Plus de Hunedoara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *