Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Viorel Băltărețu: Realitatea este că modernizarea DN 75 s-ar putea produce peste 4-5 ani, în cel mai bun caz

articol publicat în iulie 4, 2021

Prezent la dezbaterea de la Sălciua, în care s-a discutat despre starea execrabilă a DN 75, deputatul USR Plus, Viorel Băltărețu, a schițat ulterior întâlnirii câteva concluzii pe care vi le redăm.

Deputatul Băltărețu nu se sfiește să spună adevărul: Reparațiile preconizate în acest an nu pot să înlocuiască demersurile reale de reabilitate completă a drumului.

„Am participat joi, la Sălciua, la întâlnirea-dezbatere dedicată reabilitării DN75, tronsonul Turda-Câmpeni, la invitația Asociațiilor Apuseni Transilvania și Concordia Transilvană.

Această porțiune de drum național este evident într-o stare proastă și nu a mai suferit reparații capitale de peste 30 de ani. Situația afectează atât locuitorii din zonă, cât și accesul turiștilor și, în consecință, potențialul de dezvoltare a zonei.

În următoarele luni se vor face reparații / asfaltări pe aproximativ 60 km din tronsonul Turda-Câmpeni, mai precis între km 85 și km 150, Bistra-Lungești-Cornățești.

Lucrarea e împărțită în mai multe subcontracte:

  1. consolidări ale substructurii și zidurilor de sprijin, acolo unde sunt deteriorări majore ale drumului. Pentru aceste lucrări, contractul a fost încheiat cu DRDP Cluj, prin atribuire directă) (!)
  2. lucrări de aplicare a covorului asfaltic complet – patru tronsoane de aproximativ 15 km. Conform procedurilor de licitație, lucrările ar trebui să fie finalizate într-un termen de 60 de zile de la începerea lucrărilor. În acest moment, estimarea pentru începerea efectivă a lucrărilor este jumătatea lunii iulie 2021.

Conform dlui Eugen Cecan, Directorul DRDP Cluj, compania a comandat și primit în 2020 o expertiză tehnică a tronsoanelor în discuție, care precizează că portanța drumului este într-o stare bună! Nu pot comenta rezultatele acestei expertize și sper ca lucrările de reparație ce se vor face acum să nu fie afectate de potențiale probleme de la baza drumului.

  • Sper că nu suntem iar în situația în care rezolvăm problema la suprafață, dar nu în profunzime.

În cadrul întâlnirii de documentare pe care am avut-o la DRPD în 23 iunie am aflat, pe lângă alte detalii de natură tehnică faptul că toate contractele menționate mai sus includ o garanție de trei ani pentru lucrările executate, inclusiv pentru situația în care problemele apar din cauza neregulilor din substructura (baza) drumului. Vă rog să nu uitați acest aspect.

Având în vedere această garanție, atrag atenția tuturor companiilor implicate că voi urmări atât lucrările pe parcursul lor, cât și starea tronoanelor pe parcursul celor trei ani de garanție.

Sunt convins că lucrările se vor executa la calitatea corespunzătoare, astfel încât să nu avem nici un fel de reclamații pe perioada de garanție.

Totuși, am făcut un apel către cetățeni în cadrul întâlnirii și îl reiau, aici, public.

Îi încurajez pe locuitorii zonei și pe cei care o tranzitează să sesizeze orice problemă legată de execuția lucrărilor și apoi orice probleme care ar apărea în perioada de garanție.

Până la urmă, banii pe care îi plătim pentru aceste lucrări sunt ai noștri și trebuie să avem pretenția să fie folosiți eficient și cu responsabilitate.

Un alt aspect ridicat de cetățeni în cadrul întâlnirii este situația supraîncărcării camioanelor ce ies de la Cariera Ocoliș. Dl. Cenca a precizat ca există o potențială problemă aici. Voi solicita autorităților competente să verifice dacă este o situație reală și dacă da, să se ia măsuri ca legea și regulamentele să nu fie încălcate.

O soluție concretă pe care o propun e instalarea de cântare dinamice în zonele cu trafic cu risc ridicat de greutate depașită, însoțite de camere de supraveghere. În acest fel, putem evita interferența cu deciziile subiective ale unui control. Există soluții, doar trebuie să vrem cu adevărat să combatem încălcările legii.

Reparațiile preconizate în acest an nu pot să înlocuiască demersurile reale de reabilitate completă a drumului.

Voi sprijini acest demers la Ministerul Transporturilor. Realitatea este că modernizarea drumului s-ar putea produce peste 4-5 ani, în cel mai bun caz. Până atunci, voi monitoriza progresul lucrărilor actuale, pentru ca acestea să fie de calitate.

O reabilitare durabilă va aduce aici mai mulți turiști, va permite dezvoltarea micilor afaceri rurale (puncte gastronomice locale, agro-turism) și, ca urmare, creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

Am spus-o și în Sălciua, o repet de fiecare dată: Trebuie să ne învățăm să avem pretenții de la cei care lucrează în serviciul cetățenilor” a concluzionat deputatul Viorel Băltărețu.

Apuseni Info îl felicită pe deputatul Viorel Băltărețu, cât și pe deputatul Alin Coleșa pentru că au venit la eveniment, fiind singurii parlamentari din Alba și Cluj care au onorat invitația organizatorilor.

1 thought on “Viorel Băltărețu: Realitatea este că modernizarea DN 75 s-ar putea produce peste 4-5 ani, în cel mai bun caz

  1. Am avut placerea sa-l cunosc pe Dl,Baltaretu si stiu ca ce zice si face…bine….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *